Transfer yasağının kalması ile birliktekadrosuna takviye yapmayı planlayan Manisaspor, Umut Gündoğan ve Gökhan Sazdağı'nın ardından Liberyalı oyuncu Tonia Tisdell'i de transfer etmek üzere. 24 yaşında ki oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmayı planlayan Manisaspor'un futbolcunun kulübü Osmanlıspor ile temas halinde olduğu öğrenilid.
Manisaspor Osmanlıspor'un 24 yaşındaki Liberyalı oyuncusu Tonia Tisdell'i gündemine aldığı öğrenildi. Süratiyle dikkat çeken başarılı hücum oyuncusunu kiralık olarak katmayı planlayan bu transferi de kısa süre içinde resmileştireceği öğrenildi.

TİSDELL KİMDİR?
2008 yılında Ankaraspor'a(Osmanlıspor'a) transfer olmuştur. İlk sezon Karşıyaka'ya kiralık olarak verilmiştir. Karşıyaka forması ile 1 gol atan oyuncu Ankaraspor'un liglerden ihraç edilmesiyle MKE Ankaragücü'ne transfer olmuştur.
MKE Ankaragücü teknik direktörü Ümit Özat tarafından 1. Lig takımı Mersin İdman Yurdu'na gönderilerek lige alışması amaçlanmıştır.Kiralık oynadığı Mersin İdman Yurdu takımının 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Teknik direktör Mesut Bakkal'ın olumlu raporu doğrultusunda 2011-2012 sezonunda Ankaragücü forması giymiştir ve 12 maça çıkıp 2 gol atmıştır fakat maaşını alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini fesh etmiş ve Samsunspor ve Mersin İdman Yurdu'nun yoğun isteklerine rağmen Ankaraspor ile sözleşme imzalamıştır fakat 2011-2012 ara transfer döneminde eski takımı Mersin İdman Yurdu'na kiralık olarak transfer olmuştur.
2011-12 sezonunun yaz transfer döneminin son haftalarında bonservisiyle beraber Mersin İdman Yurdu'na transfer olduğu bazı yayın kuruluşları tarafından duyurulmuştur. Bu transfer son an da çıkan pürüzler nedeniyle gerçekleşmemiştir ve Tisdell Ankaragücü'nde kalmıştır. 2012-2013 sezonunda Şanlıurfaspor'a transfer olmuştur. Bu takım ile 27 maça çıkıp 4 gol atmış ve 2013-14 sezonunda Osmanlıspor'a dönmüştür. Geçen sezonda kiralık olarak Karşıyaka kiralanan Tisdell bu sezon Osmanlıspor kadrosunda yer almıştır.
Editör: TE Bilişim