2 Ocak tarihinden bu yana Antalya’da takımla birlikte olan başkan Mevlüt Aktan, şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalayacaklarını ve ligin ikinci yarısında oynayacakları 17 maçı da kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi. Ligin ilk yarısında hedefledikleri puanın 3 puan gerisinde ilk yarıyı tamamladıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, “ Ligin ilk yarısında kendi sahamızda çok başarılı sonuçlara imza attık ancak bu istikrarı deplasman maçlarında yakalayamadık.Dışarıda hedeflediğimiz puanlarla ilgili sıkıntı yaşadık. Ligin ikinci yarısında ilk yarıda deplasmandakaybettiğimiz puanları telafi edeceğimize inanıyoruz. Ligin ilk yarısına baktığımız zaman, sadece 2 maçta kötü oynadık ve bu iki maçta da mağlubiyeti hak ettik. Bunun dışındadeplasmanlarda diğer maçlarda gol yollarında büyük bir şanssızlık yaşadık. İyi oynadığımız birçok maçı skora yansıtamadık” diye konuştu.

“ DEPLASMAN MAÇLARINDADA İSTİKRARI YAKALAMAMIZ LAZIM”

Ligin ikinci yarısında deplasman maçlarında istikrarı yakalamak zorunda olduklarını dile getiren başkan Mevlüt Aktan, “ Hedefe ulaşmak istiyorsak, bu istikrarı mutlaka ve mutlaka yakalamalıyız. Kamp döneminde takım olarak eksiklerimizi görme anlamında önemli bir yol kat ettik. Hem teknik, hem taktik ve hem de motivasyon anlamında. Futbolcularımızla sürekli bire bir görüşmeler yaptık. Teknik heyetimizle de sürekli görüşmeler halinde olduk. Nerede eksiklerimiz var. Bununla ilgili görüşmeler yapıyoruz ve eksiklerimizi masaya yatırıyoruz. İkinci yarıda inşallah bu eksiklerimizi gidererek ve tam konsantrebir şekilde ikinci yarıya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“ HAZIRLIK MAÇLARI İKİNCİ YARI MAÇLARI ÖNCESİNDE TAM OLARAK ÖLÇÜ DEĞİL”

Antalya Belek’te oynadıkları hazırlık maçlarının lig için ölçü olmayacağını söyleyen başkan Mevlüt Aktan, “ Hazırlık maçları bire bir ölçü değil ikinci yarı maçları öncesinde. Zaten bizim oturmuş bir oyun sistemimiz, karakter yapımız var. Biz, oyun sistemimizi daha nasıl geliştirebiliriz, deplasman maçlarında kapalı defansları nasıl daha kolay açabiliriz ve gol yollarında sıkıştığımızda buna takım içinde nasıl çözüm üretebiliriz. Bunların çalışmalarını yaptık. Şu ana kadar dış transferde Osmanlıspor’dan Zafer Kurşunlu’yu renklerimize bağladık. Biz takım olarak eksiklerimizi biliyoruz. Dış transferde bundan sonraki süreçte de yeni isimlerle anlaşabiliriz. Takıma olumlu katkı sağlayacak isimleri araştırıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Takımda bazı isimlerle yollarımızı ayırdık. İlerde bize büyük katkı sağlayacak oyunculara bakıyoruz. Kulübün yapısına uygun isimlerin peşinde olacağız her zaman olduğu gibi. Bizim mevcut kadromuz zaten iyi. Bunubozmakta istemiyoruz. Bu takım daha iyi olacaktır. Buna da inanıyoruz. Bu kapasite futbolcularımızda var. Kendi içimizde, mevcut oyuncularımızla da bazı sıkıntılarımızı çözebiliriz. Hazırlık maçlarında bu nedenle sürekli yeni arayışlar içinde olduk. Hazırlık maçlarında skorlar bizim için önemli olmadı. Antalya kampını başarılı bir şekilde noktaladık” diye konuştu.

“ DAHA AGRESİF, DAHA ÇOK İSTEYEN VE AYAĞI YERE DAHA FAZLA AĞIR BASAN BİR TAKIM OLMALIYIZ”

Ligin ikinci yarı maçları öncesinde de düşüncelerini dile getiren başkan Mevlüt Aktan, “ Ligin ikinci yarısında 17 maçı da kazanmak için sahaya çıkacağız. Bu takımın geninde bunu başaracak kapasite var zaten. Biz bunu bütün takımlara hissettiriyoruz. Bunun için daha fazla istememiz lazım, daha fazla mücadele etmemiz lazım. Büyük takım olmanın özelliklerini her noktada hissettirmemiz lazım. Bizde bunu ikinci yarıda oynayacağımız tüm maçlarda hissettirmek istiyoruz. Daha agresif, daha çok isteyen ve ayağı yere sağlam basan bir takım olmalıyız. Biz bunu 17 maçta da hissettirmek istiyoruz. İkinci lige yeni çıkan bir takımız. Ligi yeni yeni tanıyoruz ve her geçen gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Az hata yaparak, doğrularımızı arttırıp, doğru bildiklerimizde ısrar edip hedefe ulaşmak istiyoruz. Futbolda doğruları çok yapsanız da bazen hedefe ulaşamıyorsunuz. Biztakım olarak hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz. Ligin ikinci yarısında maçlar çok daha zorlu geçecek” dedi.

“ ZİRVEYE YÜKSELMEMİZ HEM TAKIMA, HEM BİZE, HEM DE ŞEHRE AYRI BİR HAVA GETİRECEKTİR”

Lider Tuzlaspor’la aralarında olan 5 puanlık farkın önemli olmadığını söyleyen başkan Mevlüt Aktan, “ Biz, 3 puanlık sistemde her şeyin telafisinin olduğunun farkındayız. Futbolcularımızla sürekli bire bir görüşmeler yapıyoruz. Onlar bizim kendilerinden neler istediklerimizi biliyorlar. Şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalayacağız. En kısa sürede bir seri yakalarsak, liderliğe de yükseliriz. Bizim için çok uzak bir hedef değil. Zirveye yükselmemiz hem oyuncularımıza, hem bize, hem de şehre ayrı bir hava getirecektir. Bu bizim ruhumuzda var. Bizim bir hedefimiz var ve bizde bu hedef doğrultusunda çok çalışacağız. Rakiplerimizle de zorlu maçlar oynayacağız, Bu sonuçta bir süreç. Bu süreci de iyi yönetmek istiyoruz. Mümkün mertebe hata yapmamak istiyoruz. İşin doğrularından yola çıkarak oyuncularımızla birlikte el ele verip Manisa Büyükşehir Belediyespor’uen iyi yere getireceğiz. Bu takım bir üst ligi hak ediyor. Organizasyonuyla, şehriyle, yapısıyla, alt yapısıyla, tesisleriyle, düşüncesiyle, felsefesiyle, büyükşehir belediye başkanıyla, yönetimiyle. Diğer takımları gördükçe bunu daha iyi hissediyoruz” diye konuştu.

“ KULÜBÜMÜZÜN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALACAK İŞLERE GİRMİYORUZ”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un adının spor camiasında gerçekten güzel yerlere geldiğini ifade eden başkan Mevlüt Aktan, “ Elbette bugünlere kolay gelinmedi. Bu bir süreç. Geçmişten bu yana bu kulüpte başkanlık ve yöneticilik yapmış herkes bir yere bir şeyler koymuş ve hizmet vermiş. Bizde bunun üzerine bir şeyler koymaya çalışıyoruz. Bizim bir duruşumuz var. Bu duruşumuzdan kesinlikle taviz vermiyoruz. Önemli olan kulüptür diyoruz. Kulübün ismini her zaman ön plana koyuyoruz. Maddi açıdan çok dikkat ediyoruz. Gerçekten de kulübün geleceğini ipotek altına alacak işlere girmiyoruz. Ayağımız yere sağlam basa basa, dikkat ede ede hareket ediyoruz. Tabi ki bizim üst aklımızda var. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’le sürekli istişare halindeyiz. Başkanımızın fikirlerinden sürekli faydalanıyoruz, tecrübelerinden faydalanıyoruz. Bu bir günlük bir proje değil. Biz doğruları yapalım, ısrar edelim. Eninde sonunda başarıya gideceğimizi biliyoruz. Kendimizi bilerek, ne olduğumuzu bilerek kulübümüzü en iyi yerlere getirmek istiyoruz” diye konuştu.

“ SÜPER LİG HEDEFİMİZ ELBETTE VAR”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un süper lig hedefinin mutlaka olduğunu ancak bunun hemen olacak bir şey olmadığını söyleyen başkan Mevlüt Aktan, “ Bizim Süper Lig hedefimiz elbette var. Bu hemen olacak bir şey değil. Süper lig hedefimiz var diye yolda parçalanmak istemiyoruz açıkçası. O yüzden üstüne koya koya, tecrübe edine edine, her anlamda üstüne koya koya gitmek istiyoruz. Asansör takım olmak istemiyoruz. Bunun Türkiye’de örnekleri çok. Süper Lige yükselip daha sonra amatör kümeye düşen takımlar gibi olmak istemiyoruz. Bununla ilgili olarak da zaten geleceğe yönelik düşüncelerimizde var. Futbolda uzun vadede çok iyi planlama yapmak gerekiyor. Birde farklılık yaratmak lazım. Herkes gibi olmamak lazım. Farklılıklar sizi çok güzel yerlere götürür. O yüzden o farklılıkları da bir noktada yakalayıp, hem takıma hem de şehre ayrı bir hava katmak istiyoruz” dedi.

“ BİZ SPORUN KEYİFLİ YANLARINI YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Bu işi keyifle ve severek yaptıklarını ve sporun keyfini yaşamak ve yaşatmak istediklerini de dile getiren başkan Aktan, “ Sporun keyifli taraflarını yaşamak istiyoruz. Sonuçta savaşa gitmiyoruz. Sporla ilgili keyif almak istiyoruz. Sporun felsefesini kaybetmek istemiyoruz. O yüzden kendimizi bilerek, ne olduğumuz bilerek nereye gideceğimizi bilerek orta ve uzun vadeli hesaplar yapıyoruz. 2.Ligde ilk yılımızda iyi noktalara geldik. Bu saatten sonra bu işin peşini sonuna kadar kovalayacağız. Bir şeye inanmadan olmaz. Ben inanıyorum. Bizim buna kendimizin inanması lazım. Takım içinde de müthiş bir birlik ve beraberlik var. Hepimizde bu heyecan var. Bu heyecan olduktan sonra doğruları da yaptıktan sonra niye hedefe gitmeyelim. Tabi ki bu bizim genimizde var. Büyükşehir Belediye Başkanımızda var, bende var, yöneticilerimizde var, teknik heyetimizde var, futbolcularımızda bu ruh var” dedi.

“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’UN HEDEFLERİ HER ZAMAN OLACAK”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un her zaman hedefleri olan bir takım olacağını söyleyerek sözlerine son noktayı koyan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan. sözlerini şu şekilde tamamladı, “ Biz görsel bir şov yapıyoruz. Sadece futbol branşında değil, birçok branşta faaliyet içindeyiz. Basketbolda da güzel maçlarımız oluyor. Manisa’da basketbola yeni bir heyecan katmak istedik. Sporun her branşını Manisalılara sevdirmek istiyoruz. Gençlerimizi sporla ilgili her ne varsa heyecanlandırmak istiyoruz, heyecan katmak istiyoruz. Maçlarımıza gelenler maçlarımızdan keyif alıyor. Bizim maçlarımızda küfür yok, hakaret yok. 7’den 70’e herkes maçlarımıza gelebilir. Sporun doğruluklarıyla, güzellikleriyle yolumuza devam etmek istiyoruz. Güzel şeyler düşünüyoruz. Güzel şeyler düşününce güzel şeyler oluyor. O yüzden biz keyif alıyoruz. Maçlarımıza gelen sporseverlere de keyif vermek istiyoruz. Sporcularımızın da keyif almalarını istiyoruz. Ben, sporcularıma da söylüyorum maçlara çıkmadan önce. Yaptığınız işten keyif alın diyorum. Onlar keyif alınca herkes keyif alıyor. O coşkuyu yavaş yavaş görebiliyoruz biz. Hedefiniz olduğu zaman bu daha farklı oluyor. Bizde iddialı insanlarız. Bizim her zaman bir iddiamız olacaktır. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un her zaman bir iddiası olacak, her zaman bir hedefi olacaktır”

Editör: TE Bilişim