Alaybeyspor’un lisanslı kalecisi olan 2002 doğumlu Umut Sönmez, Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray tarafından takip edilmeye başlandı. Genç yaşı ve uzun boyu ile kalesinde devleşen Umut Sönmez geçen hafta sarı-kırmızılardan gelen davet üzerine Florya Metin Oktay Tesisleri’nde antrenmana çıktı.

U-16 TAKIMI İLE ANTRENMANA ÇIKTI

Geçen hafta sonu Ailesi ve Alaybeyspor teknik direktörü Şener Acar ile  Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giden ve Galatasaray U-16 takımı antrenmana çıkan 15 yaşındaki file bekçisi gösterdiği performans ile Galatasaray U-16 teknik sorumlusu Ünsal Yaşar beğenisi topladı. 1,85 boyunda file bekçisi beğenen Ünal Yaşar, Umut’un Galatasaray’a gelmesini istedi ve bu konuyla ilgili Alaybeyspor teknik direktörü Şener Acar ile konuştuğu öğrenildi.

UMUT SÖNMEZ; “İDOLUM MUSLERA”

Umut Sönmez Galatasaray U-16 takımı ile antrenmana çıkmaktan dolayı heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade etti. Genç file bekçisi; “Galatasaray gibi büyük bir camia tarafından antrenmana davet edilmek benim için büyük bir onur. Futbolu çok seviyorum. Kendime örnek olarak Muslera’yı alıyorum. İdolüm kesinlikle Muslera. İleride onun gibi dünya çapında bir kaleci olmak istiyorum. Tabi ki ailemin düşünceleri benim için önemli. Onların alacağı karar ile birlikte kariyerime yön vereceğim” dedi.

AİLESİ MANİSA’DA DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

Umut Sönmez ‘in ailesinin Galatasaray’dan gelen teklife sıcak bakmakla birlikte Umut’un okul sorunu nedeniyle bu transfere şimdilik onay vermediği ama seneye bu transferin gerçekleşebileceği öğrenildi.

JOE HART’A BENZETİLDİ!

Galatasaray u-16 takımının antrenmanını izleyen diğer alt yapı hocaları da Umut Sönmez ‘in stilini İngiliz Milli kaleci Joe Hart’a benzettikleri ve Umut’un gelecekte iyi bir kaleci olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledikleri öğrenildi.

BAŞKA TEKLİFLERDE VAR

Umur Sönmez’e, Galatasaray’ın dışında Bergama Belediyespor, Altay ve Avrupa futboluna kazandırdığı genç futbolcular ile adına tüm dünyaya duyuyaran Altınordu kulüplerinin de ilgisinin olduğu, genç file bekçisinin önümüzde ki günlerde Altınordu kulübü ile deneme antrenmanlarına çıkacağı öğrenildi.

​​​​​​

Editör: TE Bilişim