Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi'ndeki antrenör ve sporculara 'sporcu sağlığı eğitimi' verildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Şube Müdürü İbrahim Gilan, antrenör ve sporcular katıldı.
Seminerde Uzman Spor Hekimi Tuğba Kocahan, Uzman Diyetisyen Ebru Arslanoğlu ve Psikolog Merve Erdoğdu antrenör ve sporculara sporcu sağlığı, sporcu yaralanmaları, ağız ve diş sağlığı, sporcu beslenmesi, ergenlerde fiziksel, bilişsel, psikososyal gelişim, istismar ve sporcu psikolojisi konularında bilgiler verdi.
Sporculara sağlık eğitimini verilmesi ile ilgili projenin 2106 yılında Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirildiğini belirten Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Şube Müdürü İbrahim Gilan, "Başta sporcu eğitim merkezi olmak üzere sporculara spor sağlığı, ilk yardım, sporcu beslenmesi gibi bir çok konuda ve özellikle spor psikolojisinde istismar hakkında bilgiler vermek amacıyla bir eğitim programı geliştirildi. Yaklaşık 36 ilde bulunan sporcu eğitim merkezlerinde bu proje devam etmektedir. Bu proje ile sporcuları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim