TFF 1. Lig’in 15. haftasında sahasında Altınordu’yu ağırlayacak olan Grandmedical Manisaspor, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Fatih Tekke, antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Açılamaları sırasında Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve yönetimine net mesajlar veren genç hoca zorluklar içine mücadele ettiklerini ifade etti.

Tarık Almış Spor Tesisleri’nde teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde gerçekleştirilen antrenman düz koşuyla başladı. Kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışmalar yapan siyah-beyazlılarda Teknik Direktör Fatih Tekke antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ZOR BİR DEPLASMANI GERİDE BIRAKTIK”

Erzurumspor maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Tekke, hava şartlarının kendilerini zorladıklarını belirterek, "Saha ve zeminden ziyade hava şartları bizi olumsuz etkiledi. Çok iyi bir mücadele sergiledik. Oyunsal olarak ilk yarıda düşündüğümüzü tam olarak yapamadık. Yakaladığımız 3-4 pozisyonu daha doğru paslarla kullanmış olsak oyunun formatı biraz daha değişebilirdi. Kırılganlık gösterecek bir takımla oynadık ama golü bulamayınca rakibimiz de iyi oynadı. Maçın her anında golü bulmak için çaba sarf etti. Bizler de iyi mücadele ettik. Özellikle ikinci yarıda 50-55. dakikalardan sonra oyuncularda bire bir gördüğüm, fiziksel anlamda nefes almada problem yaşadılar. Bize göre zor şartlarda oynadık. Alınan 1 puan bence altın değerindedir. Benim takımın başında çıktığım 7. Lig maçı. Ligin en iyi 6 takımıyla oynadık. Burayı iyi geçtiğimizi düşünüyorum” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN KİMİN OYNADIĞI DEĞİL, TAKIM OLARAK NE YAPTIĞIMIZ”

Mustafa Sevgi’nin Erzurumspor maçında görev almaması ile ilgili gelen bir soruya cevap veren Fatih Tekke; “Bizim takımımızda en olumlu şey sahaya çıkan her futbolcu elinden geldiği kadar mücadele edip yerine oynadığı ismin yokluğunu aratmıyor. Mustafa Sevgi olsun, Asım olsun hepsi bizim oyuncularımız. Bazen isimsel olarak performanslarda düşüklükler olabiliyor. Şuan için önemli olan kimin oynadığı değil takım olarak ne yaptığımız ve sahada puanları nasıl topladığımız” dedi

“GENÇ VE DİNAMİK BİR TAKIMA KARŞI OYNAYACAĞIZ”

Sözlerine hafta sonu oynayacakları Altınordu maçını değerlendirerek devam eden Fatih Tekke; “Bizim için her maç çok önemli. Hemen bu maçı unutup Altınordu maçına bakmamız gerekiyor. Altınordu da çok genç ve dinamik bir takım. Tecrübeleri biraz az olan futbolculardan kurulu ama eğer onlara müsaade edersek işimiz zorlaşır. Çok zor bir maç bekliyor bizi. 3 puan için oynayacağız. İnşallah, Allah bunu bize nasip eder” dedi.

“YALAN, HİLE VE DOLAMBAÇLIK OLDUĞU ZAMAN BENİ BURADA GÖREMEYECEKSİNİZ”

Tüm Manisa’nın Manisaspor’a birlik ve beraberlik içerisinde destek olması gerektiğini vurgulayan Tekke, “Manisaspor önemli bir camia. Şu an yaşanmış ve yaşanmaya devam eden, sizlerin bilmediği daha da zor sıkıntıların olduğunu söyleyebilirim. Buna rağmen bir mücadele ortaya koyuyoruz. Buna ben inanıyorum oyuncularımı da inandırmaya çalışıyorum. Bu kolay bir şey değil. Bulunduğumuz konum, kapasite açısından yukarı çıkabileceğimiz bir durumda. Dolayısıyla bunu kullanalım. Bu şehre hizmet edelim. Futbol, Manisa şehri için önemlidir. Buna sadece ben ve futbolcularım değil, sizler de inanın. ‘Bize yardım edin’ demiyoruz, beraber olalım istiyoruz. Bir mücadelenin içerisindeyiz. Ne olursa olsun bunu devam ettirmeye çalışacağız. Yalan, hile ve dolambaçlık olduğu zaman beni burada göremeyeceksiniz” dedi.

“BARDAĞIN TAŞMA NOKTASINA GELDİĞİ ZAMANLAR OLUYOR”

Yaşadıkları zorlukları ellerinden geldiğince sahaya yansıtmamaya çalıştıklarını ifade eden Fatih Tekke; “Dediğim gibi içerde nelerle nasıl uğraştığımızı bir biz biliyoruz. Bazen dolduğumuz oluyor. Bardağın taşma noktasına geldiği oluyor. Ama yaşadıklarımızı kamuoyunun gözüne sokmamaya çalışıyoruz. Hatta bu sorunlar hiç yokmuş gibi davranıyoruz. Bunu yapan başta oyuncularım. Oyuncularım her zaman sahada ellerinden geleni yapıyor. Bu oyuncu topluluğu da saygıyı sonsuza kadar hak ediyor” dedi.

“YARIN NE OLACAĞINI ÇOK NET GÖREMİYORUZ”

Sözlerine devam eden Fatih Tekke; “Bu zorluklar içinde duygu yoğunluğu ile oyuncularımı bir arada tutmaya çalışıyorum. Bu kolay olmuyor. Açıkçası yarın ne olacağımızı çok net göremiyorum. Buna rağmen sahanın içerisinde takım olabilme duygusunu yaşayabiliyoruz. Şuana kadar bunu oyuncularım başardı. Bundan sonrada görmek istiyorum. Zor bir şey ama savaşmaya sonuna kadar devam etmek istiyoruz” dedi

“BİZİM DIŞIMIZDAKİLERDE GEREĞİNİ YAPMALI”

Kendilerinin sahada iyi bir duruş sergilediklerini söyleyen Fatih Tekke; “Biz profesyonel olarak sahaya çıkıp gereğini yapıyorsak, bizim dışımızdakilerde gereğini yapması gerekir. Siz basın olarak da bizim yanımızda yer alıp gereğini yapabilirsiniz. Dolasıyla beraber hareket etmek zorundayız. Sorunlar hep aynı ve bizde hep aynı şeyleri konuşacakmışız gibi geliyor” dedi

“YETENEKLİ GENÇ OYUNCALARIMIZ VAR”

Son olarak Erzurumspor maçında Göktuğ’un sergilediği başarılı performansa da değinen Fatih Tekke; “ Göktuğ çok iyi maçlar çıkartıyor. Özellikle bu hafta çok iyi oynadı. Kalecinin performansının takıma nasıl olumlu yansıdığını bizlere gösterdi. Göktuğ var Emrullah var Zafer var Deniz var. Genç oyuncularımız Asımız var Kağanımız var en son Berk’i aramıza kattık. Genç oyunculara şans verebilmenin önemli olduğunu düşünüyorum. O çocukları doğru bir şekilde eğitmeliyiz. Maalesef doğru bilgiler ile üst taraflara gelmiyorlar. Futbolu doğru tanımlayacaklar kendilerini doğru tanımlayacaklar. Şuan için elimizde genç ve yetenekli oyuncularımız var. Göktuğ’da bunlardan birisi” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim