Tunus Yatırım ve Destek Ajansı'nın davetlisi olarak Tunus'ta bulunan Manisalı işadamları, hazırlanan program doğrultusunda hem Tunus'taki ticari yapı hakkında bilgi sahibi oluyorlar, hem de gerçekleştirdikleri ziyaretlerde Manisa'yı tanıtıyorlar.
Manisa heyeti iş ve inceleme gezisinin ikinci gününde Tunus'un Cezayir'e en yakın ili olan Kef şehrini inceledi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve beraberindeki heyet Kef Valisi Tahar Matmatı'yi makamında ziyaret ettiler ve burada hazırlanan tanıtım programına katıldılar.


Kef Valisi Tahar Matmatı dost ve kardeş ülkenin işadamlarını şehirlerinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, ?Manisa ile Kef arasında bir ticaret köprüsü kurmak istiyoruz. Yapacağımız görüşmelerde bu köprünün ilk adımlarını atmak istiyoruz. Sizlerin Kef'e ürünlerinizi satmanızı isteriz. Bölgemizde ciddi bir alt yapı mevcut. Yetişmiş eleman bulma konusunda sıkıntı yok. Özellikle Mermer alanında ciddi fırsatlar bulunmakta. Yurt dışından getirilecek alet ve ekipmanlara gümrük vergisi sıfırlanmış durumda. 10 yıl kurumlar vergisi ve KDV muafiyeti gibi desteklerimiz bulunmakta' diye konuştu.

Kef Valiliğinde Tunuslu işadamları ve bürokratların katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ?Müslüman ülkeler olarak birlik olmalıyız. Birlikte hareket etmeliyiz. Biz bu düşünceler içerisinde işadamlarımız ile birlikte Tunus'ta bulunuyoruz. Çeşitli ziyaretler yapıyoruz. Buradaki iş adamları ile bir araya geliyoruz. Tunus'taki ticari yapıyı öğreniyoruz. Bu ziyaretlerimizin ticari birlikteliğe dönüştüreceğimiz inancındayım. İki ülke arasındaki 1 milyar dolarlık ticaret hacmini artırmamız gerekiyor. Çünkü bu rakam hem sizin için, hem de bizim için yeterli değil. Bu görüşmelerle bu rakamı birlikte artırabiliriz' diye konuştu.

Konuşmasında Manisa ekonomisine de değinen Başkan Erbil, Manisa'nın tarihi, coğrafi yapısı ve ekonomisi hakkında toplantıya katılanlara detaylı bilgiler vererek, Kef Valisi Tahar Matmatı'yi bir heyet ile birlikte Manisa'ya davet etti.
Manisa delegasyonu Kef şehrinde fabrika ziyareti de gerçekleştirdi. Manisalı işadamları, Vali Tahar Matmatı ile birlikte Kef şehrinde yer alan Lombardini motor fabrikasında incelemelerde bulundu.
Editör: TE Bilişim