Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Manisa mitinginde Manisa ile ilgili devam eden ve yapılacak yatırımları da sıraladı.Yapımına yıllar önce temel tahtaları çakılarak başlanan Bölge Hastanesi, müteahiti iflas ettiği için yarım kalan ve ihalesine kimsenin girmediği Sabuncubeli Tünelleri gibi yatırımları hatırlatan Davutoğlu, bu yatırımların takipçisi olduklarını yineledi...
MR CİHAZINIZ BİLE YOKTU
AK Parti iktidarı öncesinde Manisa'da MR cihazının dahi olmadığını belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: "Manisa'da MR cihazı yoktu. Toplam ambulans 9'du. Şimdi 80 küsur ambulans var. MR cihazı her yerde var. Şehir hastaneleri kuruyoruz her yerde. 560 yataklı şehir hastanesini Manisa'ya kuruyoruz." dedi.
TARIM BİZİM ZAMANIMIZDA KALKINDI

Manisa'daki tarımın AK Parti iktidarında kalkındığını söyleyen Davutoğlu; " Biz iktidara geldiğimizde yılda 53 milyon tarımsal destek vardı Manisa'ya. Şimdi 250 milyon. Toplamda bir buçuk milyarı 12 yılda Manisa'ya verdik. Hayvancılık desteği de aynı şekilde. Manisa'nın bereketli topraklarını desteklemeye devam edeceğiz. Biliyorum geçtiğimiz haftalarda üzümde bir don olayı dolayısıyla ciddi bir afet yaşandı. Buradan söylüyorum. Bütün ülkemizde nerede afet yaşanmışsa devlet onun yanındadır. Manisalı üreticilerin de bu afet zararları karşılanacak şekilde yardımda bulunacağız. Hoş ve helal olsun" diye konuştu.
SOMA'DA YAŞAM ODALARI YAPTIK!
Maden faciasının yaşandığı Soma'ya seslenen Davutoğlu " Somalı kardeşlerimi de sesleniyorum. Acılarını paylaşıyorum. Somalı her bir madenci kardeşimizin acısı hale yüreğimizdedir. Hiç kimsenin Somalı kardeşlerimin acısını istismar etmesine izin vermeyiz. Bakın o büyük acı yaşandıktan sonra bütün çalışma şartlarını değiştiren yasalar çıkardık. Somalı kardeşlerimizin yanın olduk. 6 ay hibe maaş verdik. Diğer madenlerde iş verenden tahsil etmek üzere peşin 6 ay ödeme yaptık. Her bir kazazede kardeşimizin ailesine 140'ar bin lira destek verdik. Özel sektör ve sivil toplumun katkılarıyla her bir aileye bir konut verilecektir. Kazazede çocuklarımızı burslu ilan ettik. Şimdi Allah aşkına 1999'da Kocaeli depremi yaşandığında, Sakarya depremi yaşandığında vatandaşlarına sahip çıkamayan Türkiye ile şimdi böyle bir afet, böyle bir acı olay yaşandığında vatandaşının çocuklarının geleceğini dahi garanti eden Türkiye arasındaki farkı görüyor musunuz ? Sadece bu değil, çalışma şartlarını da tamamen değiştirdik. Madencilerin en iyi şartlarda çalışabilmelerini amaçladık. Hiçbir madencimiz en az iki asgari ücretin altında çalışamaz dedik. Madencilerimizin 5 gün, 7 buçuk saat çalışmasını esas aldık. Haftada iki gün de tatil yapmalarını sağladık. Madencilerimin yer altındaki iş güvenliği şartlarını düzenledik. Fosforlu yollar, sığınma odaları da olmak üzere çağdaş bir madencilik için ne gerekiyorsa yaptık, takip etmeye devam edeceğiz. Eğer bu topraklarda 78 milyon vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse emin olun o bizim yüreğimize işleyen bir kurşun olur. Bir tek damla göz yaşını silmek için gece gündüz uyumayız."dedi.

'SPİL DAĞI'NA TELEFERİK KURACAĞIZ'
Başbakan Davutoğlu, açıköğretim sınavı nedeniyle erken bitirdiği mitinginin sonunda Manisa'ya yapacaklarını şöyle anlattı:"Sabuncubeli Tüneli başta olmak üzere tüm çalışmaları takip ediyoruz. Bandırma, Balıkesir, Manisa, Menemen elektrifikasyonunu yapacağız. Spil Dağı'dan aşağıya teleferik koruyoruz. Hacı Bektaşı Veli'den yola çıkarak, Spil Dağı şahit olsun bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya Allah tarih ve millet önünde söz veririz,"
Editör: TE Bilişim