Cumhuriyet Halk Partisi delegesi, 24 Aralık’ta il başkanını seçmek için sandık başına gidecek. 649 delegenin oy kullanacağı seçim için adaylar da belirlenmeye başladı. Bilindiği gibi mevcut başkan Hail Tokul, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada göreve yeniden talip olduğunu ifade etti.

Kongre için adaylığını açıklayan ikinci isim ise Semih Balaban oldu. Şehzadeler İlçe Başkanı olan ve kongrede aday olmayarak koltuğu Zerrin İşnel’e devreden Balaban, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı.

Parti binasının önünde, İl Başkanı Halil Tokul’un da katılımıyla açıklamasını gerçekleştiren Balaban, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Uzun yıllar CHP’de çeşitli görevlerde bulunduğunu söyleyen Balaban, “Son 2 yıldır Şehzadeler İlçe Başkanı olarak görev yaptım. Başarıyla geçen 2 yılın ardından örgüt ve tabandan gelen yoğun talep üzerine aday oldum. Göreve gelirsem öncelikli hedefim 2019’da yapılacak olan tüm seçimlere şimdiden hazırlanarak halk iktidarını Manisa ve Türkiye’de kurmak” dedi.

Aktif bir il yönetimiyle herkesi kucaklayan bir yapılanma oluşturacağını söyleyen Balaban, sözlerinin devamında şunları aktardı: “Gün birleşme günüdür. Parti içi farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Ben duygusunu bir kenara bırakıp biz olmanın zamanıdır. AK Parti’nin yoksulluk ve yolsuzluk düzenine karşı tek alternatif, tek çözüm CHP’dir. Manisa’da ve Türkiye’de halkın umudu CHP’dir.”

Editör: TE Bilişim