MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay erken seçime ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında baskın seçim tartışmalarına değinen Akçay “Tüm siyasi partiler seçime hazırız diyor. O halde bu seçim kime baskın? Bu seçim Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere, proje örgütlerle birleşik cephe hâlinde Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alanlara baskın seçim olabilir. Bu karar Türkiye'nin Zeytindalı'ndan, Fırat Kalkanı ve El Bab Operasyonu'ndan rahatsız olanlara baskındır. Bu karar FETÖ'yle, PKK'yla mücadeleden rahatsız olanlara baskındır.” dedi.

Açıklamasında erken seçim kararının yerinde olduğunu ifade eden Akçay “Siyaset bir bakıma gerçekleri görmek, geleceği öngörmek ve tutum almaktadır. Önce ülkem ve milletim diyerek hareket ettiğimizi defalarca vurguluyoruz. Bugün de aynı ilkelerle 24 Haziran seçimlerinde kurulacak sandığın Türkiye'nin önünü açacağına inanıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin seçim tartışmalarıyla geçireceği 557 gününün olmadığını söyleyen Akçay “16 Nisan Anayasa referandumuyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine herhangi bir tavsama ve gecikme olmaksızın geçilmelidir. Milletimizin talep ve beklentisi de bu yöndedir.” dedi.

MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti:

“Terörle mücadele, ekonomik canlanma, sosyal huzur ve topyekûn kalkınma hamlesi yapmak zorundayız. İç ve dış tehditlerin yoğunlaştığı bir dönemde Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçiş tamamlanarak taşlar yerine oturtulmalıdır. Sorumlu siyasetin temsilcileri olarak bu işin daha fazla uzatılmaması gerektiği yönündeki görüşümüzü ortaya koyduk. "Seçim var mı, yok mu, erken mi, zamanında olacak mı?" gibi tartışmaların, polemiklerin sona erdirilmesi gerekiyordu.”

“BU SEÇİM TERÖRLE MÜCADELEDEN RAHATSIZ OLANLARA BASKINDIR”

“Bir kısım zevat yine memnun değil. "Baskın seçim, acele seçim, yangından mal kaçırmak" gibi birtakım ifadelerle bu kararı yine eleştiriyorlar. Kendi sanrılarını millete mal etmek için erken seçim kararı hakkında akla hayale gelmeyecek spekülasyonlar, komplo teorileri üretmekte yine çok mahirler. "Baskın seçim" deniliyor. Allah aşkına, kime baskın bu seçim? Tüm partiler "hazırız, hodri meydan" diyor. Hatta erken seçim çağrısını da neredeyse bir yıldır onların başlattığını tekrar hatırlatmak isterim. Sık sık erken seçim çağrısı yapanlara "Madem öyle, buyurun sandığa." denilmiştir. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu "Hazırız" diyor. Cumhur ittifakı da hazır  O hâlde bu seçim kime baskın? Bu seçim Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere, proje örgütlerle birleşik cephe hâlinde Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alanlara baskın seçim olabilir. Bu karar Türkiye'nin Zeytindalı'ndan, Fırat Kalkanı ve El Bab Operasyonu'ndan rahatsız olanlara baskındır. Bu karar FETÖ'yle, PKK'yla mücadeleden rahatsız olanlara baskındır. Bu karar turuncu devrimcilere, etnik bölücülere, 15 Temmuzculara, PKK muhiplerine, Sevr sevdalılarına, sokak sevdalılarına baskındır. Bu karar küresel emperyalizmin sözcülerine baskındır.”

“SÖZÜ VE İRADEYİ ASIL SAHİBİ OLAN MİLLETE VERMENİN ZAMANI GELMİŞTİR”

Bir an önce ülkemizin temel konularına odaklanmalıyız; yönümüzü, istikametimizi belirlemeli, ülkemizi bir an önce her türlü risk ve krizden uzak tutmalıyız. Sözü ve iradeyi asıl sahibi olan millete vermenin zamanı gelmiştir. İstikbal ve istiklal Türk milletinindir. Millî devlet, güçlü iktidar için istikametimiz millî iradedir. Milletimiz, bu seçimi demokratik olgunluk içinde gerçekleştirecek, demokrasi şölenine dönüştürecektir; milletimiz, ihanete göz açtırmayacak, iradesini cumhurun yükseltilmesi istikametinde ortaya koyacaktır. 24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurun dirilişine, Türkiye Cumhuriyeti'nin şahlanışına sahne olacaktır. Millet iradesi 24 Haziranda tecelli edecek, milletsiz siyaset yapanlar gereken dersi alacaklardır.”

Editör: TE Bilişim