Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan Bayramı öncesi Soma'ya anlamlı bir ziyaret yaptı. 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencimizin hayatına mal olan faciada hayatlarını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret eden Başkan Ergün, ebediyete intikal eden şehitlerin ruhlarına ithafen dua etti. Oğullarını, eşlerini toprağa veren maden şehitlerinin yakınlarını da teselli eden Başkan Ergün, hayatlarını kaybeden maden emekçilerine bir kez daha Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar diledi.


UNUTMA UNUTTURMA
Ülkemizin bir daha böylesi elim bir facia yaşamamasını dileyen Başkan Ergün, şehitlik ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği noktadayız. Elim faciayı yaşadığımız haftada da hep bunu ifade etmiştim. Söylenilecek çok bir şey yok. 301 vatandaşımız istenilmeyen bir şekilde bu kazayı yaşadı ve şehit oldular. Her şeyden önce nur içinde yatsınlar, Allah günahlarını affetsin. Ailelerine sabırlar versin. Bugün Soma Belediye Başkanını ve birimlerimizi ziyaret için buradayız. Bu vesileyle faciada hayatını kaybeden kardeşlerimizi de ziyaret ettik. Tabi acı bir bayram. Aileleri için de acı bir bayram. Bizler için acı bir bayram. Allah bir daha bu tür kazaları bir daha yaşatmasın. Ben bütün kardeşlerimizin ailelerinin acılarını paylaşıyorum. Mekanları cennet olsun. Bir kere daha biz görevimizi burada yapalım dedik" diye konuştu.


MİMARLAR ŞEHİTLİK İÇİN ÇALIŞIYOR
Maden Şehitliği ile ilgili bir proje hazırlığı içinde olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Burayla ilgili peyzaj mimarlarının hazırlamış olduğu ve bize sunulacak olan bir proje var. Eğer bu hızlı bir şekilde tamamlanırsa, hemen uygulamayı yapacağız. Ancak intikal etmediği takdirde kendi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Plan-Proje Daire Başkanlığı'na talimatları verdim. Hemen buraya bir proje hazırlayıp, buraya çok güzel bir şehit mezarlığını kardeşlerimiz adına yapalım düşüncesindeyiz ve bunun da takipçisiyiz. En kısa sürede inşallah burayı güzel bir şekilde düzenleyeceğiz. Geride kalanlara Allah sabırlar versin diyorum. Bütün ailelerinin bayramları mübarek olsun. Acılı bir bayramı yaşıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim