‘Bu istifalar Manisa’ya da yansır mı?’ Bu günlerde Manisa’da herkes birbirine bu soruyu soruyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in, sitem dolu sözlerle görevinden istifa etmesi, 11 belediyenin AK Partili olduğu Manisa’da da gündem konusu oldu.

AK Parti’de belediye başkanlarında istifa depremleri yaşanıyor. Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ardından da Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş görevlerinden istifa etti. Her iki belediye başkanı da istifa açıklamalarında sitemli sözler sarf edince, istifa ettirildikleri yönünde dedikodular çıktı.

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte toplamda 18 belediye başkanlığı koltuğundan 11’ine AK Parti’nin sahip olduğu Manisa’da, gözler o belediye başkanlarına çevrildi. Kulislerde, Manisa’da da bu tür istifaların yaşanabileceği konuşulsa da kesinlik kazanan bir durum henüz yok.

ERDOĞAN DA İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 gün önce söyledikleri de, bazı belediyelerde kıyım yaşanabileceğinin işareti gibiydi. Geçtiğimiz eylül ayının ortalarında belediye başkanlarının tamamıyla bir araya gelen Erdoğan’ın, toplantının basına kapalı bölümünde belediye başkanlarına talimatlar verdiği öğrenilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen " Belediye başkanlarına ulaşamıyoruz" eleştirilerini ilk ağızdan iletti, bunun AK Parti'nin ilkeleri ile bağdaşmadığını söyledi. Asıl patronun vatandaş olduğunu, halkla daha çok temasta bulunmalarını istedi.

“DEFOLU KİŞİLERLE MÜCADELE YÜRÜMEZ”

Yine ağustos ayında yaptığı bir açıklamada aynı konuya değinen Erdoğan, AK Partililer olarak sağlam bir duruş göstermeleri gerektiğinin altını çizmiş, “Bencillik batağında çırpınan defolu kişilerle böyle bir mücadeleyi yürütemeyiz. Hiçbir kardeşimizi de sen kenarda dur diyemeyiz. Çalışacak kim olursa olsun hepsine açacağız. Bu kapı kusura bakmayın şu anda görev mahallinde olanlara ait bir kapı değildir.” demişti.

MANİSA’DA 11 İSİM AK PARTİ’DE

Ahmetli’de Ahmet Alhan, Akhisar’da Salih Hızlı, Demirci’de Selami Selçuk, Gölmarmara’da Kamil Öz, Gördes’te Muhammed Akyol, Kırkağaç’ta Yaşar İsmail Gedüz, Köprübaşı’nda Zafer Mergen, Saruhanlı’da Hüseyin Yaralı, Soma’da Hasan Ergene, Şehzadeler’de Ömer Faruk Çelik, Yunusemre’de Mehmet Çerçi AK Parti’den belediye başkanı olan isimler.

Bu isimlerden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene partinin 3 dönem kuralına göre bir sonraki dönemde aday olamayacaklar.

BURHAN AKDEMİR ÖZEL 

Editör: TE Bilişim