Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Pazar günü yapılan İstanbul Belediye Başkanlığı yeniden seçimlerinin hayırlı olmasını istiyorum. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu da yeniden tebrik ederim. Bildiğiniz üzere ilk seçimde sonuçları etkileyecek sorunlar vardı ve YSK seçimlerin yenide düzenlenmesine karar verdik. Yaşadığımız süreç hukuki bir süreçtir. Elbette Binali Yıldırım'ın kazanmasını arzu ettik. Kendisine gösterdiği çaba için teşekkür ederim.

"BİZİM ANLAYIŞIMIZDA MİLLETE DARILMAK HELE HELE SUÇLAMAK ASLA YOKTUR"

Son seçim kimin kazandığından çok milli iradenin tecelli etmesi açısından önemlidir. 31 Mart'ın kazananı ise AK Parti'dir. Şimdi önümüzde kesintisiz bir icraat dönemi var. Bizim siyaset anlayışımızda millete darılmak hele hele milleti suçlamak asla yoktur. Tam tersine milletimize kendimizi nerelerde anlatamadığımızın tespitini yapacağız. Milletimizin sevgisine layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Mücadeleye devam etmek gücünü hep milletimizden aldık. Uluslararası saldırılara milletimizle birlikte "one minute" dedik. Gezi'deki olayları milletimizle bozduk. 15 Temmuz'da hain terör örgütünün karşısına milletimizle dikildik. PKK'nın başını milletimizle ezdik. Ekonomide süren tuzakları da milletimizle birlikte göğüslüyoruz.

S-400’LER GELİYOR

Kim ne yaparsa yapsın biz milletimizle birlikte hedefimize yürümeye devam ediyoruz. Mesela yarın G-20 zirvesi var. Türkiye ekonomisinin dünya ile uyumlu büyümesi için görüşmeler yapacağız. Sipariş ettiğimiz S-400 sistemlerini önümüzdeki ay teslim almaya başlayacağız. Türkiye güvenlik gereksinimleri için baskılara boyun eğmek durumunda değildir.

"TAVİZ VERMEDEN TAVRIMIZI ORTAYA KOYDUK"

Körfez'deki gerilim sadece ülkemiz değil tüm dünya için tehdittir. Bu gerilimin bölge ülkelerinin hak ve hukukları gözetilerek düzelmesi için adımlarımızı atıyoruz. Her alanda gelişen ve kalkınan Türkiye sürekli yeni sınamalarla karşı karşıya gelmektedir. Biz bu sınamalar karşısında pısırık davranmak yerine hep meydan okumayı tercih ettik. Bölgemizi ve dünyayı ilgilendiren gelişmelerin yaşandığı dönemde birileri ülkemizi kendi içine hapsetmek istiyor. Hedef küresel oyunun dışına itmektir. Ülkemizin güvenlik ve ekonomik öncelikleriyle ilgili politikalarımızdan en küçük taviz vermeden tavrımızı ortaya koyduk. Bölücü terör örgütünü yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hale getirecek adımları kararlılıkla atıyoruz.

"FRANSA SEN KONUŞMAZSIN, BÖYLE BİR YETKİN YOK"

Doğu Akdeniz'de arama çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bizim orada haklarımız var. O bölgede çıkan ne kadar doğal gaz varsa bizim Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkı var. Bura ile ilgili Fransa'nın söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. Ha burada Türkiye konuşur garantördür. Yunanistan, İngiltere konuşur garantördür. Ama Fransa sen konuşamazsın. Senin böyle bir yetkin yok.

Editör: TE Bilişim