Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Manisa’da katıldığı ‘Ekonomik Kriz ve Çıkış Yolu’ konferansında konuştu. Türkiye gündemine dair açıklamalar yapan Perinçek, son dönemde Türkiye’nin Atlantik blokundan yüzünü çevirip Asya’ya döndüğünü dile getirdi. ABD’nin Türkiye üzerinde oyunlar oynadığını ve bunlardan sonuncusunun 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi olduğunu dile getiren Perinçek, “O gece Türkiye ile ABD savaştı. ABD yenildi, Türkiye kazandı” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin il başkanlığı tarafından organize edilen bir programla Manisa’daki partilileriyle buluştu. MASKİ İkiz Kuleler toplantı salonunda düzenlenen Ekonomik Kriz ve Çıkış Yolu’ konferansından ülke gündemini değerlendiren Perinçek, daha sonra da kitaplarını imzaladı. Konferansa Vatan Partisi üyeleri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Vatan Partisi İl Başkanı Ramazan Çalışkan yaptı. Türkiye’nin olağanüstü koşullarda bulunduğunun altını çizen Çalışkan, “Vatandaşımızın büyük çoğunluğu bir moral bozukluğu içerisinde. Herkes birbirine ‘Cumhuriyet yıkılıyor mu?’, ‘Türkiye yıkılıyor mu?’ diye soruyor. Merak etmeyin buna hiç kimsenin gücü yetmez. Bunun güvencesi, Türk milleti ve Vatan Partisi.” dedi.

“2014’TE SİLİVRİ DUVARI YIKILDI”

Daha sonra kürsüye gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İl Başkanı Ramazan Çalışkan’ın açıklamaları üzerinden konuşmasına başladı. 2014 yılında Cumhuriyete karşı olan Silivri duvarının yıkıldığını ifade eden Perinçek, “Cumhuriyet yıkılıyor mu? Ayağa mı kalkıyor? O dava Türkiye’nin bütünlüğüne karşı bir davaydı. Ergenekon, Balyoz çöktü, Türkiye’nin önü açıldı” diye konuştu.

PKK’YA VURULAN DARBELERİ ANIMSATTI

Daha sonraki dönemde Türkiye’nin PKK’nın üstüne yürüdüğünü dile getiren Perinçek, “PKK kazdığı hendeklere gömüldü. Hatta Türkiye gömmekle yetinmedi Fırat Kalkanı harekatıyla ABD-İsrail koridorunu yardı. Türk ordusu ABD’nin Kürdistan planını yıktı. Şimdi söyleyin cumhuriyet mi yıkılıyor?” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRKÇÜ GÖRÜNENLER DE KAYBETTİ”

Türkiye’nin siyasi tarihine de değinerek 15 Temmuz sürecine gelen Perinçek, 12 Mart muhtıralarının, 12 Eylüllerin, FETÖ darbe girişimlerinin ABD kaynaklı olduğuna dikkat çekti. Perinçek, şöyle devam etti: “15 Temmuz darbe girişiminde Fetullahçı gladyo Türk ordusu, Türk milleti tarafından ezildi. O gece ABD ile Türkiye savaştı. ABD yenildi, Türkiye kazandı. Ama bizim içeride Atatürkçü görünen FETÖ’cü ve PKK’lılar da var. Asıl yıkılan onlar, cumhuriyet değil. FETÖ bağlantısı olan 50 bin kişi içeride. Onlar Vatan Partilileri içeri atmıştı, şimdi onlar girdi.”

“‘TÜRKİYE YIKILIYOR DEMEK’ GERÇEK DIŞI”

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Perinçek, “Türkiye yıkılıyor demek gerçek dışı bir tespit. PKK ezilirken Türkiye federasyona gidiyor demek doğru değil. ABD’nin desteğini alıp silahla federasyon kurmaya kalkanlar boyunun ölçüsünü aldı. Türkiye, ufkunun açılacağı ve tekrar Atatürk devrimlerinin rotasına gireceği bir dönemeçte. Buradan büyük bir çözümle çıkılacak. 30 bin asker, 14 bin polis, 4 bin yargı mensubu FETÖ bağlantılı olduğu için görevlerinden alındı. AK Parti-FETÖ koalisyonu dağıldı. Erdoğan BOP eşbaşkanı olduğunu söylüyordu, o da kalmadı.” şeklinde konuştu.

“ATLANTİK’TEN AYRILIP ASYA’YA YÖNELDİK”

Türkiye’nin şu dönemde tüm organlarıyla BOP’a karşı mücadele ettiğini ifade eden Perinçek, “Türkiye Atlantik sisteminden kopuyor. Yeni dönemde ilişkiler Suriye, Irak, İran, Katar, Rusya ile. Yönümüz Asya’ya döndü. Bu da yeni bir döneme girdiğimizi gösteriyor. Türkiye buradan vatan bütünlüğünü sağlayarak, üretim ekonomisini inşa ederek çıkacak.  İşte bunun adı da Atatürk devirimdir.” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRKÇÜLÜK ANITKABİRDE OLMAZ”

Atatürk devrimlerinin rotasının Atlantik sisteminin içinde kaybedildiğini savunan Perinçek, “Atatürk Devrimi anıtkabir bahçesinde yapılmıyor. Atatürk Fırat Kalkanı’nda, Atatürk PKK’ya karşı mücadelede, Atatürk üretim ekonomisinin inşasında. Atatürk bugün hayatta olsa bunları yapacaktı.” dedi.

Perinçek, Atatürk devrimlerini tam manasıyla gerçekleştirecek olan partinin Vatan Partisi olduğunu söyledi. Perinçek, konuşmasının ardından katılımcılar için kitaplarını imzaladı.

Editör: TE Bilişim