Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara'da düzenlediği Kerkük mitingine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı. Mitinge Bahçeli'nin "82 Kerkük, 83 Musul dedik. 84’ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecekti" sözleri damga vurdu.
Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumunun gayrimeşru olduğunu söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da Kerkük mitingi düzenledi.
MHP kurmaylarının tamamının katıldığı mitingte İdlib operasyonu ve Kerkük konuşuldu.

Mitinge Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katılım gösterdi.
Kerkük mitinginde Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları ise şöyle, 
"En az 5 bin ülkücü Kerkük için hazır bekliyoruz. Milliyetçi ülkücü hareket ölüm karşısında sınırsız imtihandan geçmiştir. 5 bin ülkücü demişsek karar verilmiş, söz bir kez ağızdan çıkmıştır. Dediğimiz yapar yaptığımızı da dosta düşmana delilleriyle gösteririz. Boş konuşmuyoruz, kuru sıkı atmıyoruz. Çürük zihniyet diyor ki, 'Kerkük’ü alalım diyen Diyarbakır’ı verirmiş'. 82 Kerkük, 83 Musul dedik. 84’ü söyleseydik herhalde bunlar çılgına dönecekti. İdlib'te yeni bir operasyon başlamıştır. Darısı Afrin'in başınadır. MHP, devletin ve hükümetin yanında sağlam, tavizsiz, milli çıkarlara uygun bir şekilde duracaktır. Aynı siperdeyiz, aynı cephedeyiz, aynı saftayız. Türkiye'nin tüm düşmanlarına karşı biriz, beraberiz, çok güçlüyüz. Bu iradeyi kıramayacaklar, bu azmi bozamayacaklar, bu kaleyi aşamayacaklar. Şayet Barzani aklını başına almazsa bir gece orada görünmek, bağımsızlıkta ısrar ederse Misak-ı Milli'nin namusunu çiğnetmemek bizim boynumuzun borcudur"
 

Editör: TE Bilişim