MKYK kararıyla görevden alınan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın ardından boşalan koltuğa kimin getirileceği, Genel Merkez'in bu hafta içerisinde yapacağı düşünülen mülakat çalışmasıyla netlik kazanacak.
Son 1 aydır siyasi kulisleri hareketlendiren AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda görevden alınma kaosu geçtiğimiz hafta son buldu. AK Parti MKYK'sında İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın oy birliğiyle görevden alınması kararlaştırıldı.
Gürcan'ın görevine son verilmesi sonrası boşalan AK Parti Manisa İl Başkanlığı'na getirilecek isim yeni bir gündem yarattı.
TEMAYÜLDE ÇIKAN İSİMLER KARARI ETKİLEYECEK
İl Başkanlığı'na atanacak isimlerin bu hafta içerisinde Genel Merkez'e çağırılarak mülakattan geçirilmesi bekleniyor. Mülakata çağırılan isimler, üyelerin katılımıyla gerçekleşen temayülde en çok oyu alan 4 aday arasından belirlenecek.
SÜRPRİZ BİR İSİM Mİ VAR?
Genel Merkez tarafından temayül yoklamasında öne çıkan isimler resmi olarak açıklanmasa da, siyasi kulislerde Ahmet Tonguç, Mehmet Emin Çipiloğlu, Berk Mersinli ve Zafer İkinci işaret ediliyor.
Genel Merkez'in temayül dışında çalışmalarını yakından izlediği farklı bir ismi de mülakata çağıracağı konuşulan iddialar arasında.
İLÇE BAŞKANLARININ ÖNÜ TIKALI MI?
İl Başkanlığı koltuğu için AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci'nin ismi sık sık tekrar edilse de, Genel Merkez'in aktif görevdeki kişileri yeni bir kanada kaydırmak istemediği öne sürülüyor. Bu nedenle Tonguç ve İkinci'nin İl Başkanlığı için önlerinin tıkalı olduğu konuşuluyor.
VEKİLLER NE DİYOR?
AK Parti Manisa İl Başkanlığı'na getirilecek isimlerle ilgili milletvekilleri de kendi aralarında değerlendirmeler yapıyor.
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un Gençlik Kolları'nda çalıştıkları dönemden bu yana birlikte olan Berk Mersinli'yi desteklediği ve diğer milletvekillerinin de aynı kararı Genel Merkez'e ilettiği öne sürüldü. Öte yandan yalnızca bir milletvekilinin İl Başkanlığı için farklı bir ismi desteklediği iddia edilenler arasında.
BERK MERSİNLİ EN GÜÇLÜ ADAY
İl Başkanlığı için AK Parti kurulduğundan bu yana aktif görevlerde bulunan ve milletvekillerinin de desteklediği Berk Mersinli'nin en güçlü aday olduğu ifade ediliyor.

Partililer, Genel Merkez'in 4 kişiyi mülakata çağırmasının ardından bu hafta içerisinde yeni İl Başkanı'nın belirleneceği görüşünde.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim