Manisa'da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver'in yeni dönemde başkanlığa devam etmeyeceğini açıklamasının ardından yeni başkan arayışına girildi. Rukiye Yaver'den boşalan koltuğa AK Parti Genel Merkezi tarafından Aynil Yavaş getirildi. Yeni başkanın tanıtımı için AK Parti İl Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Toplantıya, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, İl Başkanı Berk Mersinli ve partililer katıldı. Toplantını açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Berk Mersinli, Yavaş’a yeni grevinin hayırlı olmasını diledi. 

Mersinli sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta yaptığımız değerlendirmeler sonucu Genel Merkez Kadın Kollarımız tarafından Aynil Yavaş atandı. Sayın Rukiye Yaver iki yıla yakın bir süredir bu görevi yürütüyordu. İnşallah bundan sonra da bizlerle beraber siyaset yapmaya devam edecek. Kendisinin rızasıyla bıraktığı bu göreve talip olan arkadaşlarımız oldu. Göreve talip olan arkadaşlarımızı Genel Merkezimizle buluşturduk. Son olarak da Aynil Hanımla burada ve Ankara’da bir görüşme oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucu 5 vekilimizin kanaati alındıktan sonra kendisi atandı. Aynil Hanım teşkilatımızın içerisinde bir insan. Geçmiş dönemlerde Yunusemre’de, son 11 aydır da bizimle birlikte il yönetiminde görev yapmaktaydı. Ben onun yeni görevinde de çok başarılı olacağına ve çok güzel işler çıkaracağına inanıyorum. Biz de il yönetimi olarak sonuna kadar destekçisiyiz. Bundan sonra kadın kolları için kongre takvimi başlayacak. Rukiye Hanımın 50 kişilik yönetimi Aynil Hanımla birlikte devam edecek. İlçe kongreleri ve sonrasında il kongresi olacak.”

“KADINLAR TEŞKİLAT İÇİN ÇOK DEĞERLİ               

İl Başkanı Mersinli’nin ardından söz alan çiçeği burundan Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş ise, AK Parti’de kadınların yerinin farklı olduğunu söyledi. Partisinin 15 yılda 12 seçimden birincilikle çıktığını hatırlatan Yavaş, “AK Parti Türkiye’nin partisi. Kitle partisiyiz. Halka hizmeti hakka hizmet saymışız. Ülkemizi daha güzel yarınlara hazırlamak için de analarımızın desteği çok önemli. Toplumun yüzde 50’si kadın, diğer yarısı da kadınların yetiştirdiği bireyler. Toplumu şekillendiren bizleriz. Partimizde kadın kolları teşkilatları çok önemli. Ana kademeyi bir uçak olarak düşünürsek, kanatları kadın ve gençlik kolları oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.  

Seçim dönemine girildiğini ve AK Parti’nin Manisa’da birinci parti olması için çalışacaklarını kaydeden Yavaş, “Bu bir ekip işi. Çok çalışmamız gerekiyor. 2019’da yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Durmak yok, ekip halinde kapı kapı dolaşacağız. İnşallah bundan sonra omuz omuza beraberiz. Genel Merkez’in direktifleri doğrultusunda önce kongre takvimini belirleyeceğiz. Hareketimizin devamlılığı esas. Bu bir nöbet değişimi. Önemli olan AK Parti’nin devamlılığı. Hiç kimseyi ötelemeden çalışacağız. Rabbim yolumuzu açık etsin.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim