CHP Manisa Milletvekili Adayı Abdullah Saka gece saat 02.00 sıralarında Sosyal medya hesabından partisine; kırgın olduğunu hissettirdiği, sitem dolu, anlamlı bir paylaşım yaptı. Abdullah Saka’nın paylaşımının bir bölümünde kullandığı, “milletvekili adayı olarak tüm maddi, manevi emeğimi CHP’ye verdim. Emek en yüce değerdir. Hak hukuk adalet demokrasi şiarıyla siyaset yapılan partimde; 301 can verdiğimiz Soma ve kendi emeklerimin taktirlerini CHP üyelerimiz ve vatandaşlarımıza bırakıyorum” cümleleri, 5. Sıra adayı olarak gösterilmesine kırgınlığını ve sitemini ortaya koydu. Abadullah Saka her aday gibi, seçilebilir bir sıradan aday gösterileceği beklentisi içindeydi.

Geçtiğimiz günlerde babası ibrahim Saka’yı 86 yaşında kalp, KOAH böbrek yetmezliği nedeniyle kaybeden ve henüz, bu taze acıyı yaşayan CHP’nin Somalı Milletvekili AdayıAbdullah Saka; gece saat 02.00 sıralarında, 5. Sıradan aday gösterildiğini öğrendi. Hem babasını kaybetmenin acısını yaşayan Abdullah Saka bir de üzerine böyle beklemediği bir haber alınca, Sosyal medya hesabı Facebook’tan sitem, kırgınlık dolu bir paylaşım yaptı.

“DÜŞÜNCELERİM UĞRUNA MAMAK ZİNDANLARINDA YATTIM”

Abdulah Saka paylaşımında şu ifadelere yer verdi. “Babamı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Milletvekili aday listeleri açıklandı. 9 il milletvekili olan Manisa da 3 CHP milletvekili var.şimdi 10 Manisa Milletvekili için seçime gidiyoruz. Kesin olmayan listede 5.nci sıradaymışım. Siyasi düşüncelerim uğruna 12 Eylül darbesinde omzundaki apoletleri söküp sıkıyönetim mahkemesinde yargılanıp Mamak zindanlarında yattım. 30 yıldır CHP üyesi, 3 yıl ilçe sekreteri, 11 yıl CHP Soma ilçe bşk ve üst üste 5 dönem 2002 de 6 sıra , 2007 de 5. Sıra,2011 de 7 sıra, 2015 Haziran 7.sıra,2015 Kasım da 6.sıra milletvekili adayı olarak tüm maddi manevi emeğimi CHP ye verdim. Emek en yüce değerdir. hak hukuk adalet demokrasi şiarıyla siyaset yapılan partimde 301 can verdiğimiz Soma ve kendi emeklerimin taktirlerini CHP üyelerimiz ve vatandaşlarımıza bırakıyorum. Bu akşam babamı kaybetmenin acısı üstüne bu haber. Vatana millete hayırlı olsun. Her işte bir hayır vardır.”

Editör: TE Bilişim