Uzun, yaptığı istifa açıklamasında, CHP'nin aday belirleme sürecinde tarafsızlığın ve demokratik bir yaklaşımın olmadığını savunarak, halka yapılan büyük saygısızlığa vurgu yaptı. Ön seçime gitmeden, kamuoyu araştırması yapılmadan belirlenen adayın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un açıklamaları…

Taraflı il ve ilçe örgütümüzün dayatması ile ön seçime dahi gidilmeden ve kamuoyu araştırması yapılmadan yapılan atama kabul edilebilir değildir. Üyelerimize ve halkımıza yapılan en büyük saygısızlıktır. Şahsıma ön seçim yapılacak dediler de girmedim mi? Ön seçimden çıkacak aday adayı ile senin aranda kamuoyu araştırması yapılacak dediler de hayır mı dedim?

CHP’li Özel’den Manisa’da ilçe turu CHP’li Özel’den Manisa’da ilçe turu

Bunların hiçbiri yapılmadan üyelerimizin sadece yüzde 35 ile seçilen geri kalanının kabul etmediği kişi çeşitli hileler ile aday ilan edilmiştir. Bu durum kabul edilebilir değildir. Üyelerimize haksızlık edilmiştir. Şahsıma ve halkımıza kurulan bir komplodur. Kabul edilemez. Şahsıma, üyelerimize ve halkımıza yapılan bu komployu kınıyor, üyesi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum

 

Kaynak: Haber Merkezi