Özel Haber: Burhan Akdemir

Manisa’da Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte kadın doğum ve çocuk servisleri Şehir Hastanesi’ne taşımıştı. Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com internet haber sitemizde, vatandaşın Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çocuk servisi açılması taleplerini dile getirdik. Bunun üzerine 15 Kasım’da Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çocuk polikliniği açıldı. Ancak poliklinikte tek hekim var. Tek hekim olması ilerleyen günlerde yığılma sorununu getirecek gibi görünüyor.

Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com internet haber sitemizde yayınladığımız ‘Manisalılar Merkezefendi’ye çocuk servisi istiyor’ başlıklı haberimizin ardından açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli 15 Kasım’dan itibaren Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde çocuk polikliniğinin hizmete gireceğini duyurdu. Mersinli tarih olarak da 15 Kasım’ı işaret etti.

Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne çocuk polikliniği açıldı ve hizmet vermeye başladı.

TEK DOKTOR VAR

Poliklinikte hizmet veren tek doktorun olması akıllarda soru işareti bıraktı. Nüfus yoğunluğu ve kış aylarının gelmesiyle artması muhtemel olan hasta çocuk sayısı, Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yığılma sorununu gündeme getirebilir.

“HASTANE MÜSAİT, NEDEN DAHA FAZLA POLİKLİNİK OLMASIN”

Hastaneye çocuklarını getiren vatandaşlar, yetkililerin seslerini duyup çocuk polikliniği açılmasına teşekkür ederlerken, bir eksiğinde görmezden gelinmemesine dikkat çektiler. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin oldukça donanımlı bir hastane olduğuna vurgu yapan Manisalılar, çocuk polikliniğinde hizmet veren doktor sayısının artırılabileceğini, bu şekilde hastanede oluşması muhtemel yığılmanın ve uzun kuyrukların önüne geçilebileceğini dile getirdi.

ACİL SERVİSTE ÇOCUK BAKIMI HALA YOK

Öte yandan Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin acil servisinde çocuklara hizmet verilmiyor. Önümüzdeki günlerde çocuk acilin açılıp açılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Editör: TE Bilişim