Diş Hekimleri Odası Manisa Şubesinin seçimli 16. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Üç dönemdir oda başkanı olan Sevgül Bora'nın yeniden aday olmadığı seçimde Nadir Önem tek listeyle seçime girerek odanın yeni başkanı oldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda 2015 yılı Faaliyet Raporu, Bilanço ve Denetleme Raporları ayrı ayrı okunarak oylandı.
Tek listeyle gidilen seçimde odaya kayıtlı 182 üyeden 64 oda üyesi seçimlerde oy kullandı. Nadir Önem 64 oyun 60'nı alarak Dişhekimleri Odası'nın yeni başkanı seçilirken 4 oy ise geçersiz sayıldı. Seçimlerde ayrıca Türk Diş Hekimleri (TDB) delegeleri, disiplin ve denetim kurulu üyeleri de seçildi.
Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren odanın 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Sevgül Bora şunları söyledi:
"Gerek mesleki, gerek ülkemiz, geleceğimiz açısında zor günler geçiriyoruz. Son dönemde yaşanan terör olayları, Güneydoğudaki çatışma ortamı, ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden ve Ortadoğu bataklığına çekmeye çalışan güçlere karşı duyarsız kalmamız mümkün değil. Yaşama, evrensel, insani ve ahlaki değerlere inanan, aklı ve bilimi önceleyen, laik, demokratik bir ülkede, barış içinde yaşamaya inanan bizler; bu karanlık tablodan etkilenmekle birlikte umutsuzluğa düşmemeliyiz. Umudumuzu aklımıza, vicdanımıza, yüreğimize ve emeğimize inanarak diri tutmalı ve meslek örgütümüze sahip çıkmalıyız."
Konuşmasında diş hekimlerinin yaşadığı sıkıntılardan da bahseden Bora, "3 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren fakat 16 aydır uygulanamayan Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti sunan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki Yönetmelik ile ilgili sıkıntılarımız devam ediyor. Toplumun ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişimini kolaylaştıran ve sağlık hizmetlerinin niteliğini artıran her işlemi desteklemeliyiz. Ancak; sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmaktan uzak ve ülkenin gerçeklerinden kopuk şartlarla, sağlık kuruluşlarının gereksiz külfetlere tabii tutulmaları, kaynaklarımızın boşa harcanmasıdır. Gerek TDB'nin Danıştay'a açtığı davanın yürütmeyi durdurma kararı sonucu, gerekse sahada uygulanabilirliği olmayan maddeler biraz yumuşatılsa da mesleğimizin geleceği için çok önemli olan Özel ADSM'lerde meslek dışı sermayenin ortak olabilmesi kaldırılmadıkça tehlike devam etmektedir. Bugün var olan dişhekimliği fakültesi sayısı ve kontenjanları ile 10 yıl sonra dişhekimi sayısı 60 bine ulaşıyor. Bugün yaklaşık 25 bin dişhekimi olduğunu düşünürsek, bu korkunç bir artış. TDB'nin yaptığı tüm uyarılar nihayet karşılık buldu. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) geçte olsa doğru bir adım atarak dişhekimliği fakülteleri için de sıralama barajı uygulamasına gideceğini açıkladı. Bu karar; hem sayı açısından, hem de eğitim kalitesi açısından önemlidir" diye konuştu.
Üç dönemdir büyük bir onur ve gururla taşıdığı Manisa Dişhekimleri Odası Başkanlığı görevine bu seçimde talip olmadığını ifade eden Bora, "Oda yönetiminde yer aldığım ilk günden bu yana hepsinden çok şey öğrendiğim büyüklerime, küçüklerime, bu süreçte oda organlarında görev alan tüm meslektaşlarıma, ayrıca; işini büyük bir özveri ile yapan her türlü desteğini bizlerden esirgemeyen Oda Sekreterimiz Zekine Kurt'a teşekkürü bir borç bilirim. Bu bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra yönetime gelecek arkadaşlarımızın da en az bizler kadar özverili çalışmalarına devam edeceklerine inancım tamdır. Oluşacak olan yeni yönetime şimdiden başarılar dileyerek her zaman ve her konuda istendiği takdirde yardıma hazır olduğumu belirtmek isterim" dedi.
Odanın yeni başkanı Nadir Önem ise yaptığı konuşmasında, "Sevgül Hanımın konuşmasında değindiği sorunların hepsinin altına imzamızı atarız. Belirttiği sorunların üstesinden gelmek için daha fazla bir araya gelmemiz gerek. Katıldığımız toplantılarda gözlemlediğimiz sorun kamu ve serbest çalışan dişhekimlerinin birbirinden çok kopuk ve ayrık olması. Yeni yönetim kurulu olarak başarabilirsek, meslektaşlarımızı daha fazla bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Gerek sosyal aktivitelerde, gerek meslek sorunları için, gerek ülkemizin sorunları için meslektaşlarımızı bir araya getirmeye çalışacağız. Be vesileyle tüm annelerin ve anne meslektaşlarımızın günlerini de kutluyorum" ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM KURULU VE TDB DELEGELERİ
Seçimler sonucunda Diş Hekimleri Odası'nın yeni Başkanı Nadir Önem olurken, yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Buket Sönmez, Köksal Gürsoy, Nilgün Akgün ve Övünç Atadil."
Türk Dişhekimleri Birliği delegeliklerine ise, Abdulkadir Topaktaş, Emine Özyıldız Aygan, Mustafa Ziya Özer, Recai Öz ve Sevgül Bora seçildi.
Editör: TE Bilişim