9 Eylül 1923’te ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, dün 95. kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde yapılan törene, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve partililer katıldı.

Kuruluşunun yıldönümünü dün düzenlenen törenle kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi 95 yaşında. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Ekrem Kara ve partililer katıldı. CHP’liler, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın, genel merkezin çağrısı üzerine Ankara’da bulunduğu törende CHP Manisa Örgütü adına açıklamayı, İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç yaptı.

‘CHP, ZALİME DİZ ÇÖKMEMEYİ ÖĞRETTİ’

CHP’nin kurulduğu günden bugüne kadar olan tarihsel sürecini aktaran CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç yaptığı açıklamada: “Kendi tarihimiz ve içinde yer aldığımız örgütümüz bize hiçbir zalimin önünde diz çökmemeyi öğretti. Aydınlık bir ülke, bir dünya için mücadele etmeyi ve direnmeyi öğretti. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm örgütümüzü selamlıyorum. Yaşasın bağımsızlık ve demokrasi. Yaşasın CHP ve onu yaşatanlar” ifadelerine yer verdi.

BAKIRLIOĞLU CHP’Yİ ZEYTİN AĞACINA BENZETTİ

Partisinin 95. kuruluş yıldönümü töreninde konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu: “Bugün Kökünü Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan, arkasında koskocaman destansı bir Kurtuluş Savaşı olan CHP’nin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. CHP’yi genelde ulu bir çınara benzetirler. Fakat ben zeytin ağacını çok sevmemden ötürü CHP’yi zeytin ağacına benzetirim. Toprağını, suyunu, havasını beğenmiş, büyüdükçe büyüyen, bereketli, ulu bir zeytin ağacı… Zeytin ağacı, dünyada en verimli en üretken ağaçlardan bir tanesidir, tıpkı CHP gibi. Zeytin ağacı aynı zamanda çok inatçı bir ağaçtır. Her sıcaklıkta, her türlü hava koşulunda hayata sımsıkı tutunur, yağmura, soğuğa, kuraklığa dayanıklıdır. Aynı Cumhuriyet Halk Partisi gibi… Bugüne kadar bin bir badire atlattık ama hala dimdik ayaktayız. Bugün halkın, özgürlüğün, demokrasinin, kurutuş ve kurtuluşun partisi 95 yaşında. İyi ki varsın CHP” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim