CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda 1366 kurultay delegesi sandık başına giderek partinin yeni genel başkanını seçecek.

Oylama işlemine başlamadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışacak olan aday Özgür Özel açıklamalarda bulunuyor.

Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın genel başkanım değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. 81 il 973 ilçede CHP'de baba evimizde çayı demleyenlere bayrağı sallayanlara kurultayımızdan selam olsun. Memleketimin dört bir yanında 6 oklu bayrağı sallayanlara, İstanbul'da Ankara'da Sputnik önünde direnen gazetecilere Can Atalay'a Selçuk Kocaağaçlı'ya, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a selam olsun. İleri yaşlarına rağmen tek adamın bitmez kiniyle cezaevinde tutulan Erol Özkastak'a utanarak selam olsun.

Bugün buraya dalları ülkemizin her köşesini saran yapraklarımızı her bir insanımıza umut olan yüzyıllık ulu çınarımızın gölgesine geldik. Geçmişten gelen büyük bir emaneti taşımaya gençlerin kaygılarının korkularının yükünü sırtlarında taşıyanlarız. Milliyetçiliği Ege'nin Akdeniz'in derin sularına Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına yazan Ecevit'in partisiyiz. Biz ülkemizi çok partili rejimle tanıştıran İsmet Paşa'nın partisiyiz. Ve biz, 'Türkiye ve CHP iki büyük eserimdir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz.

"SİYASETİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN BURADAYIZ"

CHP'nin ilk kurultayı 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi'dir. İşte bu ifade bizim kurultayımızı diğer tüm partilerin kurultaylarından farklılaştırır. En önemli özelliği sadece kendi partimiz için değil ülke siyasetini şekillendirmesidir. Sadece yönetim kadrosunu ve genel başkan seçmek için gelmedik. Türkiye siyasetini yeniden şekillendirmek için hepimiz buradayız.

"CHP İKTİDAR OLMADIKÇA SAĞ PARTİLER ÜLKEYİ YOKSULLAŞTIRDI"

Partimiz 1979'dan bu yana 44 yıldır ağız tadıyla iktidar olamadı. Kurultaylarımız 44 yıldır bizlere görev veriyor. İyi niyetli çabalara rağmen bunu beceremedik. Burada 38. Kurultayımızdayız. 44 yıldır delegelerimizin verdiği görevi yerine getiremediğimizden hem partimiz hem ülkemiz ağır bedeller ödedi. CHP iktidar olmadıkça sağ partiler ülkeyi yoksullaştırdı. Kimlikler arası gerilimlerle ülkeyi kutuplaştırdı. Eğitim ve adaleti çökerttiler. Bizden geri kalmış ülkeler yanımızdan gelip geçtiler. Biz ise yoksullaşıp otoriterleştik. İktidar olamadığımız için Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına liyakatsiz bir bürokrasiyle, çürümüş bir adalet sistemiyle ve yarısı yoksulluk sınırının altında yaşayan bir nüfusla giriyoruz.

"ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİN İKİNCİLİKLERLE YETİNMESİNE İTİRAZIM VAR"

Ülkenin rotası Batı'dan Doğu'ya çevrildi. Orada aklın bilimin liyakatin yerine lidere ve rejime sadakat var. Cumhuriyet yas tutma rejimi değildir. Yasları bahane edip milli bayramları yasaklama bayramı değildir. Anneleri de babaları da gençleri de güldürmektir Cumhuriyet. Tüm bu sebeplerle Atatürk'ün partisinin ikinciliklerle yetinmesine itirazım var.

Biz kaybedilen seçim sonrası hiçbir şey olmamış gibi yapılmamasına hatta bu ağır yenilginin sorumluluğunun alınmamasına karşı çıkanlarız."

“ALNINI KARIŞLARIM”

(Basın mensupları) Diyorlar ki sayın genel başkan bir hançerden bahsetti. Bu hançer konusu sizinle ilgili mi dediler. Vallahi Hiç üstüme alınmadım. CHP'de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok. En iyi siz bilirsiniz ki ne partide ne partililer de hançer olmaz ama kılıç da olmaz. Hani seçimlere iki gün kala sizin atadığınız önce Atatürk'e sonra önceki genel başkanımıza laflar eden kadını sorduğum dediğiniz Hasan Cengiz bir kılıç getirmiş. CHP'de danışmanım diyen ama profil resminde Recep Tayyip Erdoğan olup değişim diyenlere kılıç çekenlerin alnını karışlarım.

Gören Brezilya sanıyor! İşte Manisa’nın cennet noktası Gören Brezilya sanıyor! İşte Manisa’nın cennet noktası

AYRINTILAR GELİYOR...

Editör: Nuray Bozkurt