Ramazan Bayramı tatili yaklaşıyor. 9 gün sürecek bayram tatilinde şehirler arası yollarda hareketliliğin artması bekleniyor.

Şehirlerarası hizmet veren otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatilinde yapacakları ek seferler için izin dönemi yarın başlayacak, 16 Nisan'da sona erecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı tatili boyunca planlanan ek seferler için düzenleme getirdiğini duyurdu.

A101'e gelecek indirimli ürünler belli oldu! Neler var neler... A101'e gelecek indirimli ürünler belli oldu! Neler var neler...

Bayram tatili boyunca yolcu talebinin artması beklenirken, mevcut otobüs kapasiteleriyle şehirlerarası seyahat taleplerini karşılamak zor olacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple, Ramazan Bayramı tatili süresince şehirlerarası otobüs firmalarına ek sefer düzenleme izni verildi.

Yarından itibaren otobüsler için ek sefer izinleri geçerli olacak. B1 ve D1 yetki belgeli firmalar, zaman sınırlaması olmaksızın, B2 ve D2 yetki belgeli araçları 25 ve daha fazla koltuk kapasitesine sahip olanlar da dahil olmak üzere, 16 Nisan'a kadar kullanabilecekler.

Mağduriyetlerin önüne geçilecek

Vatandaşların potansiyel mağduriyetlerini önlemek amacıyla kara yolu ulaşım hizmetlerinde herhangi bir aksaklığa izin verilmeyecek olan bu düzenleme, kesintisiz ve sorunsuz bir seyahat deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Diğer taraftan, şirketler, belirlenen tarifelere ve hat listelerine bağlı kalacak, öngörülen ücretleri uygulayacak, taşımacılık sürecindeki sorumluluğu üstlenecek ve Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne ilişkin taşıma faaliyetlerini raporlayacak.

B2 yetki belgesi uluslararası tarifesiz, D2 belgesi de yurt içi tarifesiz otobüs seferlerine çıkacaklar firmalara veriliyor.

Kaynak: AA