Milli Savunma Bakanlığı, düzenlediği basın toplantısında Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlara dair detayları paylaştı. Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda son bir haftada 82 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

A101'e gelecek indirimli ürünler belli oldu! Neler var neler... A101'e gelecek indirimli ürünler belli oldu! Neler var neler...

Aktürk, toplamda 1 Ocak 2023'ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 478'e ulaştığını ifade etti. Ayrıca, bu hafta içinde 3 PKK'lı teröristin Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu söyledi.

Bakanlık, Suriye'deki bölücü terör örgütü uzantısının taciz ve saldırılarının devam ettiğini vurgulayarak, bu saldırılara anında ve misliyle karşılık verildiğini bildirdi. Son bir haftada gerçekleşen 17 taciz ve saldırıya karşılık olarak 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 1 Ocak 2023'ten bu yana gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 577'ye, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise bin 661'e yükseldi.

Hududu Geçemeden Engellenen Kişi Sayısı 15 Bin 153

Sınır hattındaki güvenlikle ilgili olarak, hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 191 kişinin yakalandığı, bu kişilerden 8'inin terör örgütü mensubu olduğu belirtildi. Ayrıca, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının 15 bin 153 olduğu ifade edildi.

Basın toplantısında Gazze'deki İsrail saldırılarına da değinen Aktürk, bu saldırıların bölgesel ve küresel barışa yönelik tehditleri artırdığını dile getirdi. Aktürk, Filistin meselesinin adil bir sonuca kavuşturulmadan kalıcı bir barışın mümkün görünmediğini vurguladı.

Bedelli Askerlik

Son olarak, bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının bugün itibarıyla açıklanacağı ve yükümlülerin celp dönemi değişikliklerini e-Devlet kapısından gerçekleştirebilecekleri bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: İHA