Geçtiğimiz yaz, ülkemizde oldukça sıcak ve kurak bir dönemin yaşanmasına neden oldu, hatta son yılların en sıcak yazlarından birini deneyimledik. Ancak, yaz mevsimi ülke genelinde uzun sürerken, ocak ayının ortalarına gelmemize rağmen beklenen yağmur ve kar yağışları bir türlü gerçekleşmedi. Bu durum, barajların kurumasına ve kuraklık riskinin artmasına neden olurken kış mevsiminin tam anlamıyla ne zaman başlayacağı ise merak konusu haline geldi. Meteorolojik kaynaklar, kış mevsiminin ortasında normalin üzerinde sıcaklıkların yaşanmasını beklendiğini belirtti.

“Mevsim Normallerinin Üzerinde Olacak”

Sosyal medyada etkili olan "Hava Forum" sayfasını paylaşımında yeni bir uyarıda bulundu. Yapılan paylaşıma göre Perşembe gününden itibaren özellikle bazı kentlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağını bildirdi.

İstanbul'da 18, Ankara'da 15, İzmir'de 21, Bursa'da 21, Trabzon'da 17 derecelere kadar ulaşabilecek sıcaklıklar öne çıkıyor. Hava Forum, bu ısınmanın geçici olduğu ve hafta sonu ile birlikte tekrar soğuyacağını belirtti.

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği sonlandırıldı Ücretsiz Doğal Gaz Desteği sonlandırıldı

İşte Hava Forum’un Uyarısı

“Perşembe gününden itibaren yurdumuza Afrika üzerinden lodosla birlikte ılık bir hava gelecek. Cuma günü mevsim normallerinin epey üzerine çıkacağız. İstanbul 18, Ankara 15, İzmir 21, Bursa 21, Trabzon 17 derecelere ulaşacak gibi duruyor. Hafta sonu ise tekrar soğuyoruz...”

Kaynak: Manisa Kulis Haber