Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kapsayan bir uyarı yayınladı ve bu illerde yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi. Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olması beklenen kar yağışının, yer yer 20 santimetreye kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Manisa'ya Kar Yağacak Mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Manisa'nın doğusunda kalan illerde yoğun kar yağışlarının beklendiğini ancak Manisa genelinde etkili olmayacağını açıkladı. Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde kar kalınlıklarının 20 santimetreye kadar çıkabileceği tahmin edilirken, Manisa'nın bu olumsuz hava koşullarından etkilenmeyeceği belirtildi. Türkiye genelindeki kar yağışlarına dair uyarıda bulunan Meteoroloji, Manisa'da vatandaşların tedbirli olması konusunda herhangi bir uyarıda bulunmadı. Ülkenin batı kesimlerinde ise sağanak yağış ve fırtına etkili olurken, doğu bölgeleri karla mücadele ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurdun doğusunu sarı kodla uyarıldığı belirtildi. Bu uyarıya göre, Konya ve Aksaray gibi 28 şehirde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar kalınlığının 10 ila 20 santimetre arasında olması öngörülüyor.

Doğu Kesimlerde Yoğun Yağış

Ayrıca, meteorolojik değerlendirmelere göre, gece saatlerinden itibaren Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum çevreleri ve Muş'un yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışları, Bitlis, Van, Siirt, Şırnak, Hakkari gibi bölgelerde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına neden olabileceği belirtilerek vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Gören Brezilya sanıyor! İşte Manisa’nın cennet noktası Gören Brezilya sanıyor! İşte Manisa’nın cennet noktası

Doğu Karadeniz'de ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'de 500 metre üzerindeki bölgelerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar öngörülüyor. Hava sıcaklıklarında iç kesimlerde ve Doğu Karadeniz'de 8 ila 10 derece azalma beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. 

Kaynak: Haber Merkezi