Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’deki unsurlarının görev süresini uzatan tezkere, TBMM’de görüşülmeye başlandı.

Manisa’da fener alayı coşkusu! Geceyi aydınlattı Manisa’da fener alayı coşkusu! Geceyi aydınlattı

Tezkereye AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi evet oyu vereceğini açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi ise "yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasına" ilişkin madde gerekçesiyle tezkereye hayır oyu verecek. Yeşil Sol Parti ise tezkerenin bölgedeki istikara zarar vereceği görüşünde. Tezkere görüşmeleri sırasında zaman zaman AK Parti ve İYİ Parti'li vekillerle Yeşil Sol Parti milletvekilleri arasında tansiyon yükseldi.

Görüşmelerin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

HULUSİ AKAR DEĞERLENDİRMEDE BULUNACAK

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, önümüzdeki dakikalarda tezkerenin gerekçelerini açıklayacağı bir değerlendirmede bulunacak.

YABANCI ASKER POLEMİĞİ SÜRÜYOR

Tezkere üzerinde, iktidar ile CHP arasında günlerdir devam eden “yabancı asker” polemiği ise sürüyor.

Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında tezkereye ilişkin eleştirilerini sürdürdü. CHP lideri, “Ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugün tezkere konusuna değindi.

Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu sen de iyi biliyorsun ki; Türkiye’ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması gibi bir şey söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Nuray Bozkurt