1-2 Aralık 2023 tarihlerinde yerel gazeteler ve gazetelerin internet sitelerinde yer alan “Küçük Sanayi Sitesini Su Bastı”, “MASKİ Ne İş Yapıyor” ve “Sanayi Esnafı Su Baskınlarından Dertli” başlıklı haberle ilgili olarak MASKİ Genel Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada; “Söz konusu adreslerden 28-29.11.2023 tarihlerinde devam eden sağanak yağışlar sırasında Alo 185 ÇÖZMER ve MASKİ’nin kayıtlarına bakıldığında herhangi bir şikayet oluşturulmadığı tespit edilmiştir. Öte yandan ana hatlardan MASKİ, ana hat ile parsel arasındaki bağlantı hatlarının sorumluluğu ise mesken veya işyeri sahiplerindedir. Yapılan incelemede işyerinin atıksu parsel bacası olmadığı gibi yol kotu ile aynı seviyede bulunduğu tespit edilmiştir.  Ayrıca kaldırım taşlarının araç giriş-çıkışları için yatırıldığı, bu durumun işyerini yüzey suyuna açık hale getirdiği de tespit edilmiştir. Su baskını yaşanmaması için işletme sahibinin işyerine parsel bacası ve suyun geri tepmesini önlemek için çekvalf ya da terfi pompası kurması gerekmektedir. İlgili esnafın kendi sorumluluğunda olan bu çalışmaları yapması gerektiği de ayrıca kendisine bildirilmiştir.

Barolar Ankara’da eylemdeydi! Barolar Ankara’da eylemdeydi!

Küçük Sanayi Sitesinde bulunan ızgaraların ve yağmur suyu hattının temizliği rutin olarak MASKİ tarafından yapılmaktadır. Ancak işletme sahiplerinin sorumluluğu altında bulunan atık su parsel bacalarının yapılması ve gerekli önlemlerin (çekvalf, terfi pompası) alınması yaşanabilecek olası mağduriyetlerin önüne geçecektir.

Sağanak ve yoğun yağış döneminde Manisa Büyükşehir Belediyemizin ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün tüm ekipleri gece gündüz demeden sahadaki çalışmalarını başarıyla yürütmüştür. Kurumumuza ulaşan tüm şikayetlere özenle ve hızlıca müdahale edilmiştir. Tüm bu çalışmalarımıza rağmen siyasi çıkar uğruna personelimizin çalışmadığını söylemek, çalışanlarımızın emeklerini görmezden gelmektir, emeğe saygısızlıktır. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ olarak, hemşehrilerimizi mağdur etmemek için sabahın ilk ışıklarına kadar su baskınından ağaç devrilmesine kadar her türlü olaya müdahale eden tüm çalışanlarımıza teşekkür eder, yapılan bu açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını kamuoyunun bilgisine arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi