Manisa’ya 25 kilometre mesafede bulunan, 1968 yılında Milli Park olarak ilan edilen bin 517 metre yüksekliğe sahip olan Spil Dağı, jeolojik yapısı, kanyon vadiler, dolin gölleri, lapyalar, mağaralar ve zengin endemik bitki örtüsü gibi özellikleriyle taşınmaz kültür varlıklarını bünyesinde barındırıyor. Bu özelliklerinin yanı sıra son yıllarda hem Manisa hem de diğer iller tarafından birçok alanda eğitim uygulama sahası olarak da tercih ediliyor.

Spil Dağı Milli Parkı, doğa, endemik bitki örtüsü ve yaban hayatı ile fotoğraf tutkunları için adeta doğal fotoğraf platosu gibi kullanılıyor. Bu alanda Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Fotoğraf Çekimi kursunda eğitim alan kursiyerler, Milli Park'ın her köşesinde teorik eğitimde gördüklerini sahada uygulama fırsatı buluyorlar.

Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı, Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve 75. Yıl Gençlik Merkezi iş birliğinde Erasmus Days etkinlikleri kapsamında 4 öğretmen eşliğinde gelen 18 öğrenciye de ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, ilk olarak ziyaretçi merkezinde sunum eşliğinde Spil Dağı Milli Parkı hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Atanalı mevkinde ‘Çöpleri Topla Doğada Hopla’ projesi kapsamında çevre temizliği yaparak doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. İHA

Kaymakam Okumuş, Selendi'ye veda etti Kaymakam Okumuş, Selendi'ye veda etti

Editör: Onur Yılmaz