Manisa’nın Soma ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı olarak seçilen Sercan Okur, Soma Belediyesi’ne Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresini eklettikten sonra önceki dönem belediye başkanı AK Partili Ali Tulup ve yardımcılarının kullandığı makam araçlarını satışa çıkardığını ve belediye bünyesinde ‘israfa son’ vereceklerini açıkladı.

CHP’li Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, 3 makam aracını satışa çıkaracaklarını ifade ederek, “Önceki dönem başkan yardımcılarının kullandığı makam araçlarıyla ilgili basın açıklaması yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Belediyemizin 4 tane makam aracı olarak kullanılan aracı var. Bunlardan bir tanesi bizzat belediye tüzel kişiliğine ait olan Ford Mondeo marka aracımız. Diğer üç tanesi de belediyemiz tarafından yine belediyenin şirketinden kiralanmış olan ve şu anda sizin de görmekte olduğunuz 3 adet makam aracımız söz konusu... Bu araçlar üzerinde bilgileri yazıyor. 2017 ve 2018 yıllarında trafiğe çıkmış. Benden önceki belediye başkanları ve belediye başkan yardımcılarına 7/24 saat esasıyla tahsis edilmiş. Yani belediye başkanlarımız ve başkan yardımcılarımız bu araçları özel işleri için mesai saatleri dışında özel işleri içinde kullanmışlar. Araçların kilometreleri üzerinde yazıyor. Örneğin Belediye Başkanı tarafından kullanılan Passat marka aracımız 2017 de trafiğe çıkmış, bugüne kadar 287.000 bin km yapmış. Yine aynı şekil de Belediye Başkan Yardımcıları tarafından kullanılan Peugeot marka araçlarımız 128.000 bin ve 174.000 km yol yapmışlar bugüne kadar.” açıklamasında bulundu.

Makam Araçları Özel İşler İçin Kullanılmış

Başkan Okur makam araçlarının özel işler için kullanıldığını ifade ederek, “Bunlar maalesef özel işler içinde kullanılmış yani kamunun mesai saatleri belli veya belediye başkanının başkan yardımcılarının belediye de çalışan personelin görevli olduğu süreler belli. Özel görevlendirmelerle şehir dışına gidip gelmeler elbette ki bu araçlar kullanılacak ama Ben Somalı vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Bir seçim dönemi geçirdik propaganda döneminde gittiğim her yerde bunu vurguladım. Dedim ki ben Belediye Başkanı olduğumda mesai saatleri dışında belediyenin hiçbir aracını kullanmayacağım. Kendi işlerimde belediyenin hiçbir aracını kullanmayacağım dedim ve bugüne kadar belediye başkanlığımın 16’ncı günündeyim 16 gündür de buna riayet ettim buna uydum.” şeklinde konuştu.

“Bu Araçların Yerine Makam Aracı Alınmayacak”

CHP’li Okur belediye binası önünde yaptığı açıklamada satılan araçların yerine araç alınmayacağını söyleyerek, “Bu araçlarda bugüne kadar garajımızdaydı bugüne kadar kullanılmadı ve bundan sonra da kullanılmayacak. Gördüğünüz az önce sizlere gösterdiğim her 3 araçta belediye şirketi tarafından satışa çıkarılacak. Ve bu araçların yerine de yeni makam araçları alınmayacak, bunun da Somalılara sözünü veriyorum. Artık Soma Belediyesi’nde her anlamda israf dönemi sona ermiştir. Soma Belediyesi tasarruf eden, kaynak yaratan ve yarattığı kaynakları yarattığı değerleri Somalı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için kullanan Somalı vatandaşlara hizmet için kullanan bir belediye olacak. Bunun taahhüdünü sözünü seçim döneminde vermiştim. Bugün de bu sözü tutacak olmanın mutluluğunu ve rahatlığını yaşıyorum.” dedi.

“Vatandaşlarımızın İçi Rahat Olsun”

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacaklarını ifade eden Okur, “Önümüzdeki günlerde bu araçların satıldığına dair haber ve bilgileri de sizlerle şeffaf belediyecilik adına Soma kamuoyuna ve değerli basın mensuplarıyla paylaşacağım ve yine basın mensuplarımızla da ayın belirli günlerinde bir araya gelerek Soma Belediyesi’nde yapılan hizmetler işler hakkında bilgilendirme yapacağım. Vatandaşlarımız müsterih olsun, vatandaşlarımızın içi rahat olsun belediyeye ödedikleri her kuruşun emanetçisi biziz ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını da sonuna kadar savunacağız. Bu konuda tüm vatandaşlarımız bize güvenebilir. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız daha güzel hizmetlerle yine sizlerle de bir araya geleceğiz.” ifadeleriyle açıklamasına son verdi.

"Zorunluluk" dedi ve devam etti! Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması "Zorunluluk" dedi ve devam etti! Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması

CHP Soma’da Farklı Geçmişti

31 Mart Yerel Seçimleri’nde 301 madencinin yaşanan maden faciasında hayatını kaybettiği AK Parti’nin kalesi Soma’da ise CHP birinci parti olmuştu. CHP’li Sercan Okur 39 bin 482 oyla oyların yüzde 57,98’ini alırken AK Parti’li Egemen Bülent Türkmen 16 bin 612 oyla oyların yüzde 24,39’unu alabilmişti.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK