Vali Ünlü: “1829 yılından günümüze yenilenerek aktarılmış köklü geçmişiyle demokrasinin ilk adımı, vatandaşın çaldığı ilk kapı olan muhtarlarımız, yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Muhtarlarımıza verilen önemin göstergesi olarak da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Büyük devlet olma vizyonu en başta yerelde başlar.” ilkesiyle 2015 yılından itibaren 19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır.

Muhtarlarımız, mahallerimizde altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim ve sosyal yardım hizmetlerine kadar pek çok alanda önemli bir görev üstlenmişlerdir.

Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan muhtarlarımız diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanması adına önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Türkiye'nin kalbi Manisa'da attı! On binlerce el şifaya uzandı Türkiye'nin kalbi Manisa'da attı! On binlerce el şifaya uzandı

Bu açıdan devletimizin tüm birimleri ile uyum ve iş birliği içerisinde hareket ederek vatandaşla sağlıklı iletişim kurmamızı sağlayan, vatandaşımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini bize iletip daha etkili hizmet vermemize aracı olan muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hem milleti hem devleti temsil etmek gibi önemli bir görevi yürüten Manisalı muhtarlarımız başta olmak üzere tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.” Dedi. Almıla Nur Berilğen