Spil'de kahreden olay! Ailesiyle top oynarken kayalıklardan düşerek öldü Spil'de kahreden olay! Ailesiyle top oynarken kayalıklardan düşerek öldü

Manisa’da son olarak 8 Ocak tarihinde yangın çıkan Tekeli Geri Dönüşüm AŞ ile ilgili Manisa Valiliği’nden açıklama geldi. Tesis, son yangının ardından mühürlenirken, işleyişin Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kontrol edileceği bildirilmişti. Valilikten verilen bilgide, “Ortak kapatma planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne sunulmuş olup söz konusu atıkların 29.02.2024 tarihine kadar lisanlı firmalara gönderilmesi sağlanacaktır.” denildi.

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İlimiz Yunusemre sınırları içerisinde geri dönüşüm tesislerinde meydana gelen yangınlar sonrası bahsi geçen tesislerde işlemler Valiliğimiz koordinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve kolluk birimlerimiz tarafından takip edilmektedir. Bu kapsamda, 09.09.2023 tarihinde meydana gelen yangın sonrası oluşan atıkların bertaraf edilmesi amacıyla ihale süreci tamamlanmış ve yer teslimi yapılmıştır. Söz konusu atıkların 75 gün içerisinde lisanslı firmalara gönderilmesi planlanmaktadır. Ayrıca 08.01.2024 tarihinde meydana gelen yangın sonrası aynı adreste ve iki ayrı parselde yer alan üç geri dönüşüm tesisinin faaliyetleri Valiliğimiz Oluru ile durdurulmuştur. Ortak kapatma planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne sunulmuş olup söz konusu atıkların 29.02.2024 tarihine kadar lisanlı firmalara gönderilmesi sağlanacaktır.”

Muhabir: Özkan ÇELİK