Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Lisesi'nde bir grup öğrenci tarafından (Göktürk) Türk Bayrağı açıp bozkurt işareti yapılarak çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak konuyu yargıya taşıyacağını açıklamasıyla tepki almıştı. Bunun üzerine Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Sallıtepe, Turgutlu Belediye Başkanlığı önünde açıklamalarda bulundu.

CHP’li Akın’ın paylaşımın ardından Turgutlu Belediyesi’nin önünde Turgutlu Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Yılmaz ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Emirhan Sallıtepe, “Burada toplanmamızın sebebi Turgutlu Belediye Başkanlığı makamını işgal eden kendini bilmez Çetin Akın isimli şahsın Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanlığımızı ve vatan millet aşkıyla öğrenci yetiştiren hocamızı hedef almasıdır. Bildiğiniz gibi Manisa Ülkü Ocakları mensubu kardeşlerimizin Manisamızın güzide okullarından olan Turgutlu Lisesi’nde açmış olduğu bayrak nedeniyle öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hedef alınmıştır” dedi.

Göktürk Kağanı ile bozkurt işaretinin önemine vurgu yaparak olayın siyasi olmadığını belirten Sallıtepe, şöyle konuştu:  “Bilinmelidir ki bayrağı açılmış Göktürk Kağanı Türk adıyla açılmış ilk Türk devletidir. Öğrencilerimizin elleriyle yapmış olduğu Bozkurt işareti ise biz Türklerin ve Türk milliyetçilerinin ezeli ve ebedi sembolüdür. Gençlerimizin ilim irfan yuvası olarak mensup oldukları Ülkü Ocakları ise bir eğitim ve kültür vakfıdır. Bahsi geçen olayda hiçbir siyasi faaliyet bulunmamaktadır. Ancak sizin gibi cahiller Türklükten ve vatan sevgisinden rahatsız olduğu için genç kardeşlerimize iftira atmaktadır.Ülkü Ocakları, dünden bugüne yapmış olduğu faaliyetler ile Türk Milleti’nin İstikbali ve yarınların teminatıdır. Kutlu ocağımızı hedef almaya kalkanlar inanmış olduğumuz davanın altında ezilmeye mahkumdur.”

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu’nun açıklamalarına değinen Sallıtepe, “Daha düne kadar terörist Selahattin Demirtaş’a selam gönderenler ile ittifak halinde olan İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu’nun yapmış olduğu açıklamalara gelecek olursak, ne sizlerin yalan ve hamaset dolu milliyetçilik söylemlerinize ne de avukatlarınıza ihtiyacımız yoktur. Dava bizim, ocak bizimir. Yiğit bozkurtlarımız da bizim kardeşlerimizdir” diye konuştu.

Öğrencilerin ve öğretmenin yanında olduklarını söyleyen Sallıtepe sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanlığı olarak başta Ülkü Ocakları mensubu öğrencilerimizin ve kıymetli hocamızın şartlar ve sonuçları ne olursa olsun sonuna kadar yanındayız. Belediye Başkanlığı makamında sayılı günelri kalan bu şahsa son uyarımızdır. Ülkü Ocaklarımızın çatısı altında olan herhangi bir kardeşimizin kılına dahi zarar gelmesi halinde Turgutlu’nun her sokağında ülkücü hareketin tokadı ile karşı karşıya kalacaksınız.”

Kaynak: Haber Merkezi