Haber: Esra KALE

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde rakiplerine fark atarak yerel iktidarın bayrağını Manisa’da büyükşehir belediyesi dahil 15 belediyeyi alarak taçlandıran Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Örgütü, elde edilen zaferin mutluluğunu yaşamak yerine iç çekişmelere kaldığı yerden devam ediyor.

Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi olan Manisa’da parti örgütü uzun yıllardır Özgür Özel ve karşıtları olarak iki gruba ayrılmış durumda.

Özgür Özel’in desteklediği İl Başkanı İlksen Özalper, seçimlerin sona ermesinin ardından, parti örgütünü yeniden dizayn etmek için kolları sıvadı.

En son indirim yapılmıştı... MASKİ Kurulu yeniden toplandı En son indirim yapılmıştı... MASKİ Kurulu yeniden toplandı

UYSAL İSTİFAYA MI ZORLANDI?

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ve yönetimi görevlerinden istifa etti. Uysal istifayı sosyal medya hesaplarından duyururken, istifanın nedenleri hakkında bilgi vermedi.

Ancak parti içinden sızan bilgilere göre, Genel Başkan Özgür Özel’e destek vermeyen tüm yönetimlerin istifaya zorlandığı, yerlerine Özel’in destekçisi olan isimlerin getirileceği öğrenildi.

31 Mart seçimlerinde partiye büyük katkısı olan Şadiye Uysal ve ekibinin de bu amaç doğrultusunda istifaya zorlandığı biliniyor.

ŞEHZADELER YÖNETİMİNE MOBİNG UYGULANIYOR!

CHP İl Başkanlığı tarafından, Şehzadeler İlçe yönetimine de mobing uygulandığı, istifalarını vermeleri konusunda baskı yapıldığı ve kısa bir süre içinde görevden alınacağı bilgisi edinilirken, mevcut ilçe başkanı Mert Özkösemen ile bir sorun yaşanmadığı kaydedildi.

YUNUSEMRE SEÇİMDEN HEMEN ÖNCE DİZAYN EDİLDİ

Yunusemre ilçe örgütü için de durum pek farklı değil. Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından ilk istifa, Özel ile yaldızları barışmayan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan’dan gelmişti.

2 aylık başkanlığını Özel’i in genel başkan seçilmesiyle istifa ile noktalayan Turan, Manisa’da yaşanan krizin ilk sinyalini vermişti.

Turan’ın yerine atanan avukat Mehmet Arslan, 31 Mart seçim hazırlık dönemine girilmeden hemen önce yönetim kurulunun toplu istifasını almış ve yönetimini Özgür Özel’e yakınlığı ile bilinen isimlerden oluşturmuştu.

CHP MANİSA ÖRGÜTÜ NASIL İKİYE BÖLÜNDÜ?

Bilindiği gibi 24 Eylül 2023 tarihinde yapılan 38. İl kongresinde taraflar ayrışmış ve kongreyi Özgür Özel'in desteklediği Ferdi Zeyrek kazanmıştı.

ŞADİYE UYSAL’IN İPİNİ BU ŞAHİTLİK Mİ ÇEKTİ?

Zeyrek’e rakip olan Semih Balaban’ın yaptığı zehir zemberek konuşma zihinlerdeki yerini korurken, rakibi Ferdi Zeyrek hakkında söylediği “Zaman Gazetesi aboneliği” iddiasına şahit olarak, istifa eden İl kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal’ı göstermişti. Şadiye Uysal’ın, Semih Balaban’a olan yakınlığı da geçtiğimiz gün istifa ile sonuçlandı.

BALABAN ADAY GÖSTERİLDİ AMA…

Semih Balaban’ın 31 Mart seçimleri öncesi Yunusemre Belediye Başkan adaylığı için ön seçimden birinci çıkması ve Özel’in bu karara saygı duyarak, Semih Balaban’ı aday göstermesi, parti içinde birlik ve beraberliğin temin edildiği izlenimini yaratsa da, seçim süreci rakipler arasında barışın sağlanmadığını gösterdi.

İL BAŞKANI ÖZALPER BABALAN’A KAPILARI KAPATTI

Ferdi Zeyrek’in büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilmesiyle, boşalan il başkanlığı koltuğuna oturan Genel Başkan Özgür Özel’in destekçisi İlksen Özalper, 31 Mart seçim kampanyası süresince en büyük desteği büyükşehir adayı Ferdi Zeyrek ve Şehzadeler adayı Gülşah Durbay’a verirken, diğer ilçelerde de yoğun bir çalışma gerçekleştirdi ancak Yunusemre Belediyesi Başkan Adayı Semih Balaban ile yan yana görülmekten kaçınarak, seçim çalışmalarına katılmadı.

Balaban kendi ekibi ile yaptığı seçim çalışmalarında örgütün desteğini alamadığı gibi seçim çalışmaları için partiden maddi bir kaynak da bulamadı. 

ÖZGÜR ÖZEL MANİSA’YI DİZAYN EDİYOR

Kazanılan Yunusemre Belediyesi’nin dahi Genel Başkan Özgür Özel karşıtı olan Semih Balaban nedeniyle gözden çıkarıldığı bir süreç yaşayan CHP Manisa İl Örgütü’nde, İl Başkanı İlksen Özalper kanalıyla Genel Başkan Özgür Özel, Manisa’yı yeniden dizayn etmeye başladı.

Özgür Özel’e kongre sürecinde destek vermeyen isimlerin görevden alınması ve kendisine yakın isimleri yönetici olarak ataması, Manisa’da zafer sarhoşu olan CHP’de suların bir süre daha durulmayacağını ortaya koydu.

Muhabir: Esra KALE