Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, liposuction ameliyatının aslında bir kilo verme yöntemi olarak değil, estetik olarak vücuda şekil verme amacı taşıdığını söyledi.

Liposuction Nedir?

  Büyük Anadolu Hastaneleri Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, ‘yağ emme' ya da ‘yağ alma operasyonu' olarak bilinen ‘liposuction' hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Opr. Dr. Kamil Yıldırım, günümüzde özellikle sosyal medyada hakkında çok fazla bilgi kirliliğinin olduğu ameliyatlardan biri olan ameliyatının aslında bir kilo verme yöntemi olarak değil, estetik olarak vücuda şekil verme amacını taşıdığını, erişkin yaş grubundaki erkek ve kadın tüm hastalara uygulanabilen bir ameliyat olduğunu aktardı.

Bahar alerjisine karşı Anadolu propolisi önerisi Bahar alerjisine karşı Anadolu propolisi önerisi

Kimler Liposuction Yaptırabilir?

Liposuctionun, aşırı yağ depolaması veya benzeri problemleri olan hastalara uygulandığını açıkladı. Bu işlem tek başına yapılabileceği gibi diğer estetik operasyonlarla birlikte de gerçekleştirilebilir. Örneğin, karın germe veya meme estetiği gibi operasyonlarla kombine edilebilir.  Doktor Yıldırım, sosyal medyanın etkisiyle liposuction gibi estetik operasyonlara olan talebin arttığını belirtti. Ancak, bu tür kararların sadece sosyal medya üzerinden alınmaması gerektiğini vurguladı. Hasta mutlaka bir uzman hekim tarafından muayene edilmeli ve uygun olup olmadığına bakılarak ortak bir karar alınarak ameliyat yapılmalıdır.

Yapılan bu işlemin doğrudan zayıflama ya da kilo verme aracı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Kamil Yıldırım, “Hem sağlığınız hem de fazla kilolardan kurtulmak için sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmanız çok önemlidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA