MANİSALI araştırmacı kadın yazar Bedriye Aksakal, piyasaya çıkardığı 14'üncü kitabında ülkenin ilk dağcı şehidi Engin Kongar'ın hayatını ve dağcılık tutkusunu anlattı. Aksakal, kitabı okuyan gençlerin dağcılık tutkusunun artacağına inandığını dile getirdi.

Manisalı araştırmacı kadın araştırmacı yazar Bedriye Aksakal, 14'üncü kitabıyla sevenleriyle tekrar buluştu. Yazar Aksakal, yaklaşık 2 yıllık araştırmaları sonrasında topladığı fotoğraflarla ve mektuplarla Türkiye'nin ilk dağcı şehidi olan Engin Kongar'ın hayatını anlatan 'Türkiye'nin İl Dağcı Şehidi Engin Kongar' isimli kitabını piyasa çıkardı. Kitabı basan Emek Matbaası'nda tanıtım yapıtı Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şube Başkana Fatma Ayhan ve dernek üyesi kadınlar da tanıtıma katılarak destek verdi. Aksakal, Kongar'ı kitabında ölümsüzleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Dağcı Şehit Kongar'ın Manisa Dağcılık Spor Kulübü üyesi olduğunu da hatırlatan yazar Aksakal, "Benim gibi yazar olan abim Haydar Aksakal'ın destekleriyle yaklaşık 2 yıl süren çalışma sonrasında 200 sayfalık kitabımı çıkardım. Dağcı Şehit Kongar'ın fotoğrafları, yazdığı mektuplar ve karalamaların yer aldığı kitaptaki amacım, gençlere dağcılığı anlatmak ve sevdirmek. Kongar vatanını çok seven bir insandı. 'Benim yurdumun dağlarına neden hep yabancılar çıkıyor. Biz neden kendi dağlarımıza çıkamıyoruz' diyerek kendisi dağcı olmuştur. Vatanını bu kadar seven bir Türk dağcısını kitabımla ölümsüzleştirmek istedim. Onun dağ tutkusunu, dağ sevgisini gelecek nesillere aktarmak istedim. İnanıyorum ki özelikle gençlerimiz bu kitabı okuduktan sonra onlarda birer dağcı olmak isteyecek" diye konuştu.

10 TL'DEN SATILACAK

Kitabı kendi imkanları çerçevesinde 1000 adet bastırdığını dile getiren yazar Aksakal, kitabın önümüzdeki haftalar içerisinde düzenleyeceği imza günlerinde tanesi 10 TL'den satışa çıkaracağını dile getirdi. Yazar Aksakal daha sonra, Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi üyelerine yeni kitabını imzaladı.


Editör: TE Bilişim