UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’nde yer alan ve bu yıl 484’üncü kez gerçekleştirilen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında Modern Anadolu Rock Müziğinin güçlü sesi Kıraç Manisa’da sahne aldı.

Binlerce Manisalının katıldığı konseri Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, eşi Nurcan Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve protokol üyeleri de takip etti.

Manisa'nın eşsiz güzelliği açığa çıkıyor Manisa'nın eşsiz güzelliği açığa çıkıyor

Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Kıraç’a Manisalılar da hep bir ağızdan eşlik etti. Konser sırasında Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay da sahneye çıkarak sanatçıya çiçek ve mesir macunu takdim ettiler.

“Manisa Gençliğin ve Festivallerin Kenti Olacak”

Manisalılara seslenen Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay “Festivalimizde emeği geçen Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma Derneği ve Şehzadeler Belediyesi emektarlarına ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Söz verdik, Manisa’yı gençliğin ve festivallerin kenti yapacağız. Festivallerimiz devam edecek” dedi.

“Artık Sıkıntıları Geride Bırakacağız”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ise, sözlerine Manisa’yı ve Manisalıları çok sevdiğini söyleyerek başladı. Başkan Ferdi Zeyrek, “Artık üzüntüleri ve sıkıntıları geride bırakacağız. Hep birlikte çok eğleneceğiz. Sizleri çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

“Belediye Başkanlarımız Türkiye’de Tarih Yazacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem konuşmasında “Televizyonlarda Mesir şenliklerini izlerdim ve keşke orada olabilseydim derdim. Allahım bugün nasip etti. Belediye Başkanlarımın isteği ile buraya geldim. Sizlerle olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Belediye Başkanlarımız sizlere 5 yıl hizmet edecekler. Göreceksiniz Manisa Türkiye’de tarih yazacak. Ben buna inanıyorum. Sanatçımız Kıraç hayran olduğum, konserlerine gittiğim, sevdiğim bir sanatçıdır. Kendisine de teşekkür ediyorum. Sizlere saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“İnşallah Festivalimiz Yıllarca Devam Eder”

Manisa Valisi Enver Ünlü ise, “Bugün sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. 484’üncüsünü kutladığımız Manisa Mesir Macunu Festivalimizin inşallah yıllarca devam etmesini diliyorum. Pazar günü gerçekleştirilecek Mesir yürüyüşüne ve saçım törenine tüm Manisalıları davet ediyorum” dedi.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK