İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Mehmet K., davada K.'ı yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan müşteki sanık Filiz Topaloğlu, taraf avukatları ve diğer müştekiler hazır bulundu.

Bir diğer tutuklu sanık Ali İhsan K. ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Mehmet K., son savunmasında, suçsuz olduğunu öne sürerek, "Olay günü sese çıktım. Olay yerinde param da kayboldu. Benim kavgayla alakam yok. Önceden ne yaşandığını da bilmem. Yahya benim kardeşim. Hiçbir sorunum yoktu. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben suçlu değilim. Ailem darmadağın oldu. Ayrıca çok hastayım." dedi.

Sanık Ali İhsan K. ise haksızlığa uğradığını ileri sürerek, "İnsan pisliği attılar üzerime. Tükürdüler. Filiz Topaloğlu kafama vurdu. Korktum ve havaya ateş ettim. Sonrasını hatırlamıyorum. Kardeşimin (Mehmet K.) hiçbir suçu yok." ifadelerini kullandı.

Mahkeme takdiri indirim uygulamadı

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Ali İhsan K.'a, Yahya K.'e yönelik "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Meryem K. ve Funda G.'nün öldürülmesine ilişkin ise "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan hüküm kuran mahkeme heyeti, Ali İhsan K.'ı bu suçlardan da 2 kez "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırdı.

Ali İhsan K.'a ayrıca Filiz Topaloğlu'na yönelik, "silahla tehdit" suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, K.'ı ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mehmet K.'ın Meryem K. ve Funda G.'yü öldürme eylemlerinde kardeşine yardım ettiği kanaatine vardığını bildiren mahkeme heyeti, "kasten öldürmeye yardım" suçundan Mehmet K.'a 2 kez on beşer yıl hapis cezası verdi.

Kemeraltı’nda yangın… Alevler göğe ulaştı! Kemeraltı’nda yangın… Alevler göğe ulaştı!

Heyet, Mehmet K.'ı, Filiz Topaloğlu'na yönelik "kasten yaralama" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ali İhsan-Mehmet K. kardeşlere verilen cezalarda takdiri indirim uygulanmadı.

Mehmet K.'ı yaraladığı iddiasıyla davada yargılanan K. çiftinin kızları müşteki sanık Filiz Topaloğlu'nun eylemini "nefsi müdafaa" olarak değerlendirdiğini bildiren mahkeme heyeti, Topaloğlu'nun ise beraatine hükmetti.

Davanın geçmişi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 10 Haziran 2022'de Ali İhsan K. (66), komşusu Yahya K. (61) ile Meryem K.'i (57) tabancayla vurmuştu. K., daha sonra olay yerinde anne babasına pansuman yapmak isteyen K. çiftinin kızları Funda G.'yü (37) de silahla yaralamıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılar, kurtarılamamıştı.

Olaydan sonra kaçan Ali İhsan K., polis ekiplerince yakalanmıştı.

Tabanca üzerinde yapılan incelemede parmak izi bulunduğu belirtilen Mehmet K. (68) da 13 Temmuz'da gözaltına alınıp tutuklanmıştı. AA

İddianamede, iki aile arasında arsa meselesinden kaynaklı 20 yıllık husumet bulunduğu belirtilmişti.

İddianamede sanık Ali İhsan K.'ın "kasten öldürme", sanık Mehmet K.'ın "kasten öldürme suçuna iştirak" suçundan üçer kez müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Ayrıca sanıkların "silahla tehdit", "kasten yaralama" ve "6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından da cezalandırılması istenmişti.

Müşteki-sanık Filiz Topaloğlu hakkında da "kasten yaralama" suçundan dava açılmış ve İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosya, mevcut dava dosyasıyla birleştirilmişti.

Olaydan 1 hafta önce "başıboş köpek" tartışması yaşanmış

Sanıklardan Ali İhsan K., duruşmada verdiği ifadede, diyabet hastası olduğunu belirterek, olaydan yaklaşık 1 hafta önce çocuk parkında vakit geçirirken torununa saldıran başıboş köpeği taşla uzaklaştırdığını, Meryem K.'in köpeğe neden taş attığını sorduğunu ve bu nedenle kendisine hakaret ettiğini, aralarında başka bir tartışma yaşanmadığını ileri sürmüştü.

Olay günü diyabet ilacını içtikten sonra pazar yerinde Yahya K. ile karşılaştığını aktaran Ali İhsan K., K.'in kendisine bıçakla saldırdığını, kolundan yaralandığını ve çevredekilerin araya girdiğini iddia etmişti.

Eve gelince kendi emniyeti için evdeki silahı yanına aldığını öne süren Ali İhsan K., "Bir süre sonra markete gitmek için yeniden dışarı çıktığımda bana saldırdılar. Silahı çekip ateş ettim." şeklinde ifade vermişti.

  

Kaynak: AA