Olay, dün akşam saatlerinde Yalı Mahallesi 6434 Sokak'ta bulunan Sedat Kahraman Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, ayrı yaşayan ve boşanma aşamasında olan 29 yaşındaki Gözde K. ile 30 yaşındaki Serdar K. parkta buluştu. Serdar K.’nin yanında bulunan bir tabanca ile henüz belirlenemeyen sebeplerden dolayı eşi Gözde K.’ye sırtından ve başından ateş etti ardından kendisine de tabancayla başından vurdu.

İzmir Büyükşehir’de işten çıkarmalar başladı! Belediye kaç kişinin işten çıkarılacağını açıkladı! İzmir Büyükşehir’de işten çıkarmalar başladı! Belediye kaç kişinin işten çıkarılacağını açıkladı!

Çevredeki vatandaşlar, silah seslerini duyarak durumu polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı olan Gözde K. ve Serdar K.’ye ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdikten sonra hastanelere sevk etti. Ancak Gözde K. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Serdar K. ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Yıllarca Şiddet Uygulayıp, İşkence Etmiş

Kızıyla Serdar K.'un 3 yıldır evli olduklarını, bu süreçte çok kez şiddet gördüğünü anlatan Gözde K.'un babası Yüksel M. (70), 2 ay önce kızının kocasının yanından ayrılarak kendilerine geldiğini söyledi. Bu süreçte iddiaya göre Serdar K.'un eşi Gözde K.'u ailesini öldürmekle tehdit ettiği için işkenceden yeni haberlerinin olduğunu belirten Yüksel M., "En büyük cezayı versinler böyle insanlara. Böyle katliammı olur? İstenmediği için insan öldür mü? Sen çalışmıyorsun, benim kızımı dövüyorsun, öldürüyorsun. İşkence düzeyinde dövüyorsun benim kızımı. Vahşet bu, böyle vahşet mi olur? Kızım ondan ayrılmak istiyordu; çünkü cehennem hayatı yaşatıyordu ona. İşkence ediyordu, sıcak su damlatıyordu üzerine. Bağlayıp, dinlenip dinlenip dövüyormuş kızımı. Bize gelip anlattıkça bizim kanımız dondu. Seni istemeyeni niye öldürüyorsun. Mal gibi görüyorlar, hayvan gibi görüyorlar kadınları. 'Git çalış' dedi diye de dövmüş kızımı. 'Beni bir daha çalıştırmayacaksın' demiş" açıklamasında bulundu.

Annesiyle Telefonda Konuşurken Öldürmüş

Kızının annesiyle parkta telefonda konuşurken öldürüldüğünü söyleyen acılı baba Yüksel M., "Bizim hiç haberimiz yoktu, 3 ay önce eşini terk edip bize geldiğinde anlattı her şeyi. Biz eşiyle gayet güzel anlaşıyorlar sanıyorduk. Kızım bize gelip anlattığında kanımız dondu. Kızım anlatmıyordu çünkü Serdar onu 'Senin anneni, babanı, ablanı öldürürüm' deyip tehdit ediyormuş. Kızım parkta annesiyle telefonda konuşurken öldürülmüş. Annesi resmen telefonda dinlemiş cinayet anını. Evimizin önündeki parkta katletti kızımı" dedi.

Öte yandan bir tekstil mağazasında çalıştığı öğrenilen Gözde K.'un İngiltere'de yaşayan bir ablası olduğu, onun yurda dönmesinin ardından cenazesinin yarın Karşıyaka ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Gözde K.'u öldürdükten sonra kafasına tabancayla ateş eden ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Serdar K.'un ise hayati tehlikesi sürüyor.

Kaynak:  İHA