Tire Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, Tire Salı Pazarında denetim gerçekleştirirken, bir kamyonet kasasında kestane satışını fark etti. Zabıta ekipleri, kestanelerin normalden daha büyük olduğunu ve çuvallarında Çin etiketi bulunduğunu belirledi. Satışı durduran ekipler, son günlerde gündeme gelen 200 kilogramlık Çin kestanesine el koydu. Seyyar satıcı İzzettin A.'ya, Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulandı.

Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça, Tire'nin kestane açısından zengin bir bölge olduğunu ve Çin kestanelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bolpaça, Çin kestanelerinin zehirleyici olabileceğini belirterek, "Yaptığımız denetimde 200 kilogram Çin kestanesine el koyduk. Bu kestanenin zehirleme riski var. Vatandaşlarımızdan ricamız; kestane alırken bilindik yerlerden almaları, şüphelendikleri durumlarda 153 alo zabıtayı arayarak ihbarda bulunmalarıdır. Vatandaşlarımızın sağlığı noktasında denetimlerimiz devam edecek" dedi.

AW106875_01

İlçede kaç kişinin Çin kestanesi satın aldığı bilinmezken, bir vatandaş kestanenin Çin kestanesi olduğunu fark edince seyyar satıcıya geri iade etti. Seyyar satıcı İzzettin A. ise kestanelerin Çin kestanesi olmasından haberinin olmadığını iddia etti.

Veteriner hekimleri hak ettiği değeri alamıyor Veteriner hekimleri hak ettiği değeri alamıyor

Kaynak: İHA