MANİSA Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir işbirliğine daha imza attı. Manisa TSO ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşecek olan ‘Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleki Eğitim' protokolü imzalandı.
Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binasında gerçekleşen imza törenine Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baki Kılıç, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bülent Şimşek ve Mehmet Akış katıldı.
İmzalanan protokol hakkında bilgi veren Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli iş kolunda faaliyet gösteren üyelerimizin, çalışanlarının bu işlerde çalışabilmeleri için gerekli eğitim ve belgelerinin verilmesini sağlamak amacıyla bir araya geldik. Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik gereğince,
Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde çalışanlara mesleki eğitim verilmesi zorunlu hale getirilmiştir. İşyerlerine yapılacak denetimler sırasında ‘Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleki Eğitim Belgesi' sorulacağından ve belge sahibi olmayan iş yerlerinde işlem yapılacağından, söz konusu eğitimin alınması önem arz etmektedir. Üyelerimizin mağduriyet yaşamamaları adına bu eğitimi almaları konusunda Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile protokol imzalayarak gerekli nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hususunda kurumlar arası iş birliğini sağladık. Eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı mesleki eğitim merkezlerinde verilecek, üyelerimiz tarafından odamıza yapılacak başvurular doğrultusunda her bir eğitim programı için yeterli sayıya ulaşıldığında sınıflar açılacak. Düzenlenecek eğitimler sonunda da kursiyerlere Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleki Eğitim sertifikaları takdim edilecektir." dedi.
Söz konusu eğitim için başvuru koşulları ve gerekli belgelerin odanın www.manisatso.org.tr adresli web sitesinde yer aldığını kaydeden Erbil, "20 kişilik sınıflarda verilecek olan kursların süresi 40 saat olup, hafta içi 5 gün yada hafta sonu 4 tam gün eğitime katılarak belge sahibi olunabilecek. Bu vesile ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze yaptıkları işbirliğinden dolayı camiamız adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Manisa Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş da protokolün hayırlı olmasını temenni etti. Yapılan konuşmaların ardından protokol Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Recep Dernekbaş arasında imzalandı.
Editör: TE Bilişim