Suların bir türlü durulmadığı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) geçtiğimiz yönetim kurulunda alınan kararlar damga vurdu. Oda Başkanı Adnan Erbil'in katılmadığı toplantıda 10 yönetim kurulu üyesinden 9'unun oyuyla alınan kararlarla Başkan Erbil'in yetkileri yönetim kuruluna devredildi.
Yaşanan bu gelişmeler üzerine MTSO Başkanı Adnan Erbil basın açıklaması yaptı. 14 Şubat 2015 tarihinden bu yana MTSO başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Erbil, son yönetim kurulu toplantısına sağlık sorunları nedeniyle katılmadığını belirtti. Erbil sözlerini şöyle sürdürdü: "Yönetim Kurulu Başkanı olarak benim katılmadığım toplantıda Yönetim Kurulundaki arkadaşlar gündem dışı olmasına rağmen bazı kararlar almışlardır. Gündem dışı kararların alınması öncesinde sonradan öğrendiğim kadarıyla Odamızın Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcısı toplantıdan çıkartılmıştır. Buraya kadar bir sorun bulunmamakta gibi görünmektedir. Ancak, önemli olan konu yokluğum fırsat bilinerek, darbe gibi tamamen art niyetli olarak alınan bu karar tamamen Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu toplantı sonrasında bilerek ve istenerek basına sızdırılmıştır."
"HÜKÜMLER ÇİĞNENMİŞTİR"
Odanın mahrem sırlarının basına sızdırılmasının suç teşkil ettiğini savunan Erbil, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Oda muamelat yönetmeliğinin 24'üncü maddesinin amir hükmünde şöyle denilmektedir; ‘Karar defterleri, karar özetleri ve toplantılar için elektronik cihazlarla yapılan kayıtlar Genel Sekreter veya görevlendireceği personel tarafından, şubelerde ise şube müdürü tarafından saklanır. Bunlar idari ve adli mercilerin talepleri dışında hizmet binası dışına çıkarılamaz.' Bu maddeye rağmen toplantı gündemi haricinde Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcısı Odamız dışına çıkarılarak alınan bazı kararlar basına sızdırılmak suretiyle yönetmelik hükümleri çiğnenmiştir.
DÖNDÜ DOLAŞTI KREDİ KARTINA GELDİ
Basına yansıyan haberleri de değerlendiren Erbil, haberlerde yer alan kredi kartıyla ilgili ifadeleri eleştirdi. Erbil şöyle konuştu: "Basına yansıyan haberlerde sanki usulsüz iş ve işlem yaptığım, usulsüz harcamalar yaptığım ve kredi kartının da bu sebeple iptal edildiği gibi tamamen uydurma, kaynağı belli olmayan asparagas tabir edilen haberlerin çıkması sağlanarak böylelikle şahsımın ve aslında mensubu olduğum kurumun onuruyla oynanmaya çalışılmıştır. Öncelikle sunu belirtmek isterim ki; Allah'ıma sonsuz şükürler olsun benim Odamızdan gelecek bir kuruşluk paraya, maddi ya da manevi çıkarıma ihtiyacım bulunmamaktadır. Zira şirketlerimizde yaptığımız ticaretimizle Allah'ımıza hamdolsun ki, geçiniyor ve kimseye muhtaç olmuyoruz. Ben, başkanlık görevim sırasında siyasi rant hesabı da yapmadım. Bu makamı kullanarak Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı ve benzeri makama gelmek gibi hiçbir düşüncem yok. Beni tanıyanlar iyi bilir. Şimdi bu açıklamalardan sonra sanki usulsüz harcama yapmışım gibi elimden alındığı iddia edilen kredi kartının tarafıma ait olmadığını, bu kartın aslında Oda Genel Sekreterimiz Sayın Fatih Özsümer'e ait olduğunu belirtmek isterim. Kaldı ki, Yönetim Kurulu tarafından tarafıma verilen harcama yetkisine rağmen hiçbir şekilde Odanın resmi ödemeleri haricinde kredi kartını kullanmadığımı gösteren banka ekstreleri yanımdadır ve bunları siz değerli basın mensuplarına sunuyorum."
"YARGI YOLUNA GİDECEĞİM"
Yönetim Kurulu Başkanı olduğu günden bugüne kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mevzuatının dışına çıkmadan görev yaptığını söyleyen Erbil, "Bu haberleri basına bu şekilde yansıtan, bunu bu şekilde haber yapan şahıslar ve kurumlar iddialarını ispat etmek zorundadır. Ben kuru gürültüye pabuç bırakacak değilim. Benim verilmeyecek hiçbir hesabım yoktur. Ancak bu ahlaksızca eylemi yapanlar unutmasınlar ki; hesapların görüleceği gün bu hesapta görülecek, ben bu ahlaksızlığı yapan kardeşlerime diyorum ki; hukuk önünde vereceğiniz hesabın yanında Allah katında vereceğiniz hesabı da düşünün."
Editör: TE Bilişim