İngiltere Kralı III. Charles, kansere yakalandı. Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, 75 yaşındaki Kral Charles'a bir tür kanser teşhisi konulduğunu belirterek, tedaviye başlandığı ifade edildi. Açıklamada, Kral Charles'ın "tedavisi konusunda tamamen olumlu olduğunu ve mümkün olan en kısa sürede tam kamu görevine dönmeyi dört gözle beklediği” ifade edildi. Buckingham Sarayı, kanserin türünü, evresini ya da prognozu hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmadı. Kraliyet kaynakları, Kral Charles'ın prostat kanseri olmadığını ifade etti.

Kamuya açık etkinliklerine ara verecek olan Kral Charles, devlet başkanı olarak anayasal rolüne devam edecek.

Kral Charles prostat tedavisi olmuştu

Kral Charles, 26 Ocak’ta İngiltere’nin başkenti Londra’daki The London Clinic adlı özel hastanede prostat büyümesi için düzeltici bir prosedür geçirmiş, 3 gün sonra hastaneden taburcu edilmişti.

Kral Charles, 8 Eylül 2022'de annesi Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçmişti.

Kral Charles öldüğünde ne olacak?

Kral Charles'ın vefat ettiğinde, acil durum planları devreye girecek ve öngörülen protokoller uygulanacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü için önceden planlanan Menai Köprüsü Operasyonu gibi, benzer bir prosedür izlenecek. Bu süreç, İngiliz hükümeti ve İngiliz Milletler Topluluğu liderlerinin bilgilendirilmesiyle başlayacak ve ülke genelinde bayraklar yarıya indirilecektir.


Kral Charles'ın cenaze düzenlemeleri, ölüm haberinin hemen ardından başlayacak ve ulusal yas ilanının ardından Kral George VI Anıt Şapeli'nde Windsor Kalesi'nde gerçekleşecektir.

Kral Charles ölürse Camilla kraliçe olacak mı?

Kralın ölümünün ardından Camilla'nın resmi Kraliçe Eşi unvanını koruyacağına inanılıyor. Ancak Camilla, Kraliçe Vekili (devlet başkanı) olmayacak, bunun yerine kraliyet veraset hattında adı bulunmadığı için yeni devlet başkanına karşı görevine devam edecek.

Sırada kim var?

Kral Charles'ın ölümü durumunda, Camilla'nın resmi unvanı Kraliçe Eşi olarak kalacak, ancak devlet başkanlığı pozisyonunda bulunmadığı için Kraliçe Vekili olmayacak. Yeni devlet başkanına karşı görevine devam edecek. Sıradaki kişi, Kral Charles'ın en büyük oğlu olan Galler Prensi William olacaktır. William, Kral William unvanını alacak ve eşi Galler Prensesi Kate Middleton da Kraliçe Catherine olarak taç giyecektir.

İsrail 200 gündür Gazze’ye saldırıyor… Can kaybı yükseldi! İsrail 200 gündür Gazze’ye saldırıyor… Can kaybı yükseldi!

Kaynak: Özkan Çelik