Haber: Eren EKİNCİ
Manisalı kadın giyim mağazası sahibi Adalet Soykök, soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanmaları amacıyla 'Askıda Kaban' projesini başlattı. Proje sayesinde 5 günde yaklaşık 60 kişi kaban ve kazak ihtiyacını karşıladı. Projenin mimarı Soykök, kendi çapında başlattığı projeye birçok yardımseverin destek verdiğini söyledi.


MANİSA'nın tanınmış kadın giyim mağazalarından La Villa'nın işletmecisi Adalet Soykök, Anadolu insanının paylaşımcı ve yardımsever yönünü bir kez daha gösterdi. Soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerinin faydalanmaları için 'Askıda Kaban' projesini hayata geçirdi ve Manisalıların takdirini kazandı.

VEREN EL İLE ALAN ELİN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK
İhtiyaç sahiplerinin faydalanmaları için dükkanının önüne koyduğu askıya önce kendi dükkanındaki kaban ve kazakları koyan Soykök, sonrasında bunu sosyal medyada paylaşınca büyük destek gördü. Manisa halkı kullanmadığı kaban ve kazakları getirdi, Soykök de bu kabanları ihtiyaç sahipleri ile buluşturdu. Projenin en güzel yanı ise "veren el ile alan elin birbirinden haberinin olmaması" oldu. Projeyi sosyal medyada paylaşmasının ardından Anadolu insanın paylaşımcı ve yardımsever yönünün bir kez ortaya çıktığını söyleyen Soykök, birçok sivil toplum kuruluşunun da projeye destek vereceğini söyledi. Asıl amacın veren el ile alan el arasında bir bağ kurma olduğunu söyleyen Soykök, bu amaçlarına ulaştıklarını ve projenin soğuk havalar geçene kadar devam edeceğinin bilgisini verdi.

SOĞUK GÜNLER, SICAK YÜREKLERE ARTIK ZARAR VEREMEYECEK
Bazı müşterilerinin yeni aldıkları kaban ve kazakları askıya astığını bazılarının az kullanılmışları astığını söyleyen Soykök, bir kıvılcım ile başlayan projenin daha büyük kesimlerce sahiplenilmesini istedi. Birkaç ilde benzer projelerin olduğuna değinen ve "Manisa'da neden olmasın" düşüncesiyle yola çıktığını söyleyen Soykök, "Bildiğiniz gibi bu kış çok soğuk oldu. Soğuk günlerde bazı vatandaşların üzerinde çok ince, onları ısıtamayacak elbiseler gördüm. Ben esnaf olarak kendi çapımda, elimde olan bazı kabanları askıya koyarak böyle bir kampanya başlatmak istedim. Sosyal medyada bu kampanyayı paylaştığımda oldukça güzel tepkiler aldım. Esas amacımız veren el ile alan el arasında bir köprü olmaktı ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. Bazı müşterilerimiz yepyeni kabanları satı alarak askıya koyuyorlar. Soğuk günlerin, sıcacık yüreklere zarar vermemesi için projemizin daha devam ettirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Soykök, küçük bir esnaf olarak onlarca kişiye yardımda bulunduğunu vurgulayarak, diğer esnaf ve belediyelerden bu tarz projeler beklediğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim