Manisa merkeze en uzak ilçelerden biri olan Selendi’ye bağlı Karaselendi Mahallesi sakinleri, mahalleye giden yolun araç geçemeyecek derecede bozuk olmasından dolayı sıkıntı yaşıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan mahalleli, önemli gelir kaynaklarından olan sütlerini satabilmeleri için sabahın erken saatlerinde eşekleriyle yola düşüp Selendi’ye gitmeye çalışıyor. Mahalle halkı adına konuşan Muhtar Beytullah Özcan, yollarının düzeltilmesi için tek umutlarının Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade etti. “Cengiz Başkanım bizim sesimizi duysun” diyen Muhtar Özcan, “Anayoldan mahallemize ayrılan yaklaşık 1 kilometrelik yolun bakıma alınıp araç geçişine uygun hale getirilmesini istiyoruz. Başkanımızın bizi kırmayacağını ve konuyla ilgileneceğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı Karaselendi Mahallesi sakinleri, mahalleye giden yolun bakıma alınmasını istiyor. Geçimini hayvancılıktan sağlayan mahalle sakinleri, süt aracı gelmediği için Selendi’ye sütleri kendileri, eşekleriyle götürmek zorunda kalıyor.

Selendi’ye yaklaşık 190 kilometre uzaklıkta bulunan Karaselendi Mahallesi sakinleri 60 yıldır bu sorunu yaşıyor. Anayoldan mahalleye giden ve yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda olan yolun kullanılamayacak derecede olmasından dolayı büyük sıkıntı çeken mahalle halkı sorunlarına çözüm bekliyor.

Mahalle halkı adına konuşan Karaselendi Mahallesi Muhtarı Beytullah Özcan, şunları söyledi: "Biz 7 haneli 20 kişilik Karaselendi mahallesinin sakinleriyiz. 1996 yılında mahalle olduğumuzun tescili belgesini aldık. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen bizim sesimizi duyun. Yollarımızın düzeltilip çamurlu yolların araç geçişine uygun hale getirilmesini istiyoruz. Uzun yıllardır bu çamurlu yoldan eşeklerle süt taşıması yapıyoruz. Oysaki mahallemizden anayola uzaklık yaklaşık 1 kilometre. Süt araçları mahallemize gelmiyorlar. Kadınlarımız sabahın erken saatinde sütleri satmak için y eşeklerin sırtına heybelerle süt taşıyorlar.”

“BAŞKANIMIZ SESİMİZİ DUYARSA YARDIMCI OLUR”

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’ye seslenen mahalle muhtarı Özcan, “Başkanımız Cengiz Ergün bizim sesimizi duyarsa bize yardımcı olacaktır. 1 kilometrelik bu yolu düzenleyip hem mahallemizi sıkıntıdan, hem de kadınlarımızı sabahın erken saatlerinde eşeklerle süt satmaya gitmekten kurtaracaktır” diye konuştu.

ELEKTRİK SIKINTISI DA VAR

Muhtar Özcan, ayrıca mahallelerin de elektrik sorunu olduğunu ve bu konuya da çözüm beklediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim