Toplantıda, Kasım ayında reddedilen su tarife ücretleri görüşüldü. Bilindiği gibi Kasım ayı toplantısında MASKİ tarafından su tarifesine yapılan ücret güncellemesi, AK Parti ve CHP’nin oylarıyla reddedilmişti.

Ücret tarifesi,  5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 62. Maddesinde yer alan ‘Meclis bütçe denkliğini bozacak biçimde gider arttırıcı ve gelir arttırıcı değişiklikler yapılamaz’ hükmü gereğince meclis tekrar görüşüldü.

Genel kurul öncesi konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Kurulu’nun yılda iki defa olmak üzere Mayıs ve Kasım ayında toplandığını, ancak bugünkü toplantının ekstra bir durum olduğunu söyledi. Başkan Ergün şöyle konuştu: “Geçtiğimiz genel kurulda alınan kararların mevzuat gereği Büyükşehir Belediye Başkanı olmam hasebiyle ikinci defa meclise taşıma hakkım var. Alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi hukuka taşınmadan yanlışların düzletilmesi adına tekrar toplanıyoruz. Eksik kalan hususlar vardı. Hiç tarifesi olmayan, bakanlıklardan görüşler sorularak alınmış olan fiyat tarifelerinin oluşturulması gerekirken reddedilmişti. Bu nedenle bu hakkımı kullandım.”

YENİ TARİFELER EKLENDİ

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından genel kurulun tek gündem maddesi olan su tarife ücretleri görüşüldü. Başkan Ergün, “2017 yılı ücret tarifeleri de bu kapsam dahilindedir. Yeni eklenen ücret tarifeleri bir başlık altında 2017 yılı ücret tarifesinde yer alıp 2018 yılında yer almayan hususlar noktasında talepler var. Bahçe aboneliği, özel mülkiyetlere ait yeşil alan aboneliği, OSB aboneliği, atıksu aboneliği depozito ücreti gibi konular var. Bunları komisyonlar değerlendirecektir.”

Geçen toplantıdaki 23’üncü maddede kararı alınmış olan ücretlerin yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, “Yasanın ve yaptığımız itirazların sebebi buraya dayanıyor” dedi.

Konuşmaların ardından madde oy birliğiyle kabul edilerek Hukuk ve Tarifeler ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Komisyon raporu, önümüzdeki pazartesi günü yapılacak olan toplantıda görüşülecek.

“KOMİSYONDA KABUL EDİP BURADA REDDETMEYİN”

Maddenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Kamil Öz’ün konuşması üzerine söz alan Başkan Ergün, önemli açıklamalar yaptı. Başkan Ergün, “Komisyonda alınan kararı burada değiştirmeyecek arkadaşlar gelirse çok seviniriz. Komisyonda söz hakkı kendisine verilmiş, yetkili arkadaşlar gelirse çok seviniriz. Komisyonda kabul edip burada ret oyu vermeyin. Halkın yanındayız, halka hizmet etmek için bu talebimizi dile getiriyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz. 8.5 yıldır bunu söylüyorum. Seçim sürecine girildiği bir konumda bunlar şaşmaya başlıyor. Bunu da vatandaş görüyor ve değerlendiriyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim