MANİSA Büyükşehir ve Şehzadeler belediyeleri, kentte 10 yıldır atıl haldeki Sümerbank arazisinin değerlendirilmesi için ortak proje hazırladı.


MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentte süren ve planlanan projeler hakkında açıklama yaptı. Kentte otopark, kent park, kırsal kalkınma yatırımları gibi birçok projenin hayata geçirildiğini dile getiren Ergün, 17 ilçede yatırım atağına geçtiklerini söyledi. Yunusemre'nin Uzunburun Mahallesi Sarıçam Mevkii'nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin 26 Şubat'ta temelinin atılacağını kaydeden Başkan Ergün, modern tesisle büyük bir soruna neşter vuracaklarını da söyledi. Ayrıca yapımı süren projeleri de sıralayan Ergün, "Turgutlu Otopark, Pazaryeri ve Yeni Yaşam Alanları, Salihli Koordinasyon Merkezi ve MABEM Binası, Manisa Merkez, Turgutlu, Gördes, Soma Atık Su Arıtma Tesisleri, 560 Araçlık Tam Otomasyonlu Otopark, Kültür sitesi altı otopark tadilatı, MASKİ, Oda ve Dernek İş Kuleleri, Manisa Kafe, İlçelerimize İtfaiye Müfrezeleri, Soma Bölgesel Isıtma Sistemi, Cami Hazirelerinin Düzenlenmesi, İmar Bilgi Sistemi, Proje Takip Sistemi, Kent Rehberi, 5 adet çeşme restorasyonu, 17 ilçe Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, il Genelinde 480 Köyün Boyanması, İl Genelinde Mezarlıkların Temizlenmesi, Boyanması, Çiçek Ekilmesi ve kilit Parke Yapılması, İl genelinde park ve yol aydınlatma projeleri, İl genelinde ilaçlama faaliyetleri, Manisa BŞB Futbol ve Voleybol Spor Kulüpleri, ÜZÜMÇO, Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı ve Fatih Nikah Salonu'na Sergi Salonu Düzenlemesi projelerimiz de devam eden projelerimiz arasında" dedi.


Başkan Ergün, Manisa'da yapımı planlanan kavşak projelerine onay çıktığını da açıkladı. Bazı projelerinin seçimler nedeniyle gecikmeye uğradığını ifade eden Ergün, "İki seçim üst üste olunca Ankara'da bütün işler durdu. Bazı projeler de ilçelerdeki belediyelerin siyasi davranması nedeniyle gecikti. Hizmetin siyaseti olmaz. Bizde hizmet başlayınca parti rozeti biter. Herkes böyle olmalı" dedi.


SÜMERBANK ARAZİSİNE ORTAK PROJE



Manisa'da yapımı planlanan projeler hakkında da bilgi veren Ergün, çevre düzenlemesinden pazaryerine, ototerminal yapımından spor salonu yapımına kadar 41 projenin de planlarının hızlı bir şekilde yapıldığını açıkladı. Kentte 10 yıldır boş olan Sümerbank arazisine AK Partili Şehzadeler Belediyesi ile birlikte proje yaptıklarını açıklayan Ergün, "Meşhur bir Sümerbank arazisi var. Oranın belediyeye bırakılan 50 dönümlük kısmında alan düzenlemesi yapılacaktı. Şehzadeler Belediyesi'nin talebi üzerine bizim hazırladığımız projenin yarısını Manisa Minia Park yapımı için talep ettiler. Biz de kabul ettik. Önümüzdeki hafta proje örnekleri önümüze gelecek, karar vereceğiz. Arazisinin yarısında Şehzadeler Belediyesi'nin minyatür bir şehir projesi; diğer kısmında da spor merkezi, spa merkezi, halı sahası, yürüyüş parkurlarının olduğu bir proje hazırladık. Ama hiçbir ağaç kesilmeyecek. Ağaçların aynen korunacağı konsepte bir proje hazırlandı" dedi.
Editör: TE Bilişim