Duruşmanın yapılacağı salonun önündeki yol ve bitişiğindeki park, demir bariyerlerle çevrilip, araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında ilk olarak duruşmanın yapılacağı Reşatbey Mahallesi'ndeki duruşma salonuna dönüştürülen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi çevresindeki 174 Sokak trafiğe kapatıldı. Kapatılan yolun sağ tarafındaki kaldırım yayalara ayrıldı. Diğer kaldırım ve yol ise getirilen bir kamyon dolusu demir bariyer yan yana dizilerek kapatıldı. Duruşma salonu ve bitişiğindeki Atatürk Parkı, demir bariyerlerle güvenlik çemberine alındı. Duruşmanın yapılacağı salon ile aynı bahçe içerisinde kalan Akhisar Belediyesi İlhan Ayverdi Mahalle Konağı'nda görevli personelin de güvenlik amacıyla giriş-çıkış saatleri ve kimlik bilgileri tek tek alındı. Akhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli de bir kepçe yardımıyla park ve çevresindeki parçalanmış olan veya sökülüp, atılmaya müsait durumdaki taşları, dozer yardımıyla kaldırıp, götürdü. Ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nden gelen ekipler, duruşma salonu ve çevresinde incelemelerde bulundu. Bomba imha uzmanlarının çalışmasını tamamlamasından sonra, duruşma günü görev alacak yaklaşık bin polisin nerelerde hangi konumda görev yapacağı belirlendi.

SOMA'DAN OTOBÜS KALDIRILACAK
Öte yandan, duruşma için Soma başta olmak üzere pek çok yerden çok sayıda kişinin Akhisar'a gelecek olması nedeniyle ilçeye giriş çıkışlarda da tedbirlerin artrılacağı bildirildi. Manisa Barosu'nun ölen madencilerin yakınlarını Akhisar'a götürmek için yarın Soma Adliyesi önünden saat 07.30'da bir otobüs kaldıracağı öğrenildi. Davada, tutuklu 8 sanık 'olası kastla öldürme' suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanacak. Tutuksuz 37 sanıktan 12'sinin 'taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının istendiği davada, 25 tutuksuz sanık ise bu suçları 'bilinçli taksirle' işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talebiyle mahkemeye çıkacak. Tutuklu sanıklar duruşmaya getirilmeyip Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadeleri alınacak.

Editör: TE Bilişim