MANİSALI Şehitler Koruluğuna son bir yıl içinde şehit düşen Manisalı 13 asker ve polis için de fidan dikimi yapıldı. Korulukta her bir şehit için dikilen fidan sayısı 235'e ulaştı.

Manisa Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Müdürlüğü bahçesindeki Manisalı Şehitler Koruluğuna, son bir yıl içinde şehit düşen 13 Manisalı asker ve polis için fidan dikim etkinliği düzenlendi. TSE Manisa İl Müdürü Muhittin Aydın, Türkiye Gaziler Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Adnan Kaya ve şehit aileleri fidan dikim törenine katıldı. Aileler, etkinlik öncesinde şehitlerinin adının yazılı olduğu koruluktaki dev mermeri inceledi. Cep telefonuyla mermer üzerine yazılı şehidinin ismini fotoğraflayıp görüntüledi.

13 ŞEHİT İÇİN FİDAN

Ardından Şehit Polis Nedim Erbay, Şehit Polis Mehmet Uyar, Şehit Polis Erol Aktürk, Piyade Uzman Çavuş Tolga Artug, Uzman Çavuş Özgür Yatakdere, Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz, Jandarma Astsubay Üstçavuş Abdilkadir Çelik, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Uğurlu, Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz, Jandarma Uzman Kıdemli Çavuş Serdar Denizer, Jandarma Uzman Kıdemli Çavuş Haşim Dirik ve Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin adına fidan dikimi gerçekleşti. İlk fidan, Manisalı son şehit Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz için dikildi. Anne ve babasının rahatsızlığı sebebiyle katılmadığı törende, şehidin kardeşi Ahmet Öz fidanı dikti.

"ALLAH BİR DAHA ŞEHİT İSMİ YAZDIRMASIN"

TSE İl Müdürü Muhittin Aydın, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Gaziler Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Adnan Kaya ise "2015 ve 2016 yılı içerisinde Manisa 13 şehit verdi. Bu şehitlerimizin isimlerini şehit koruluğuna yazıldı. Şehit ailelerimizi moral vermek amacıyla böyle bir fidan dikimi töreni gerçekleştirdik. Şehit ailelerimiz dikeceği fidanı burada gelip her gün ziyaret edebilir. Allah bir daha şehit ismi yazdırmasın. Türkiye'de yaşanan son terör olayında yine 10 şehidimiz var. Türkiye'nin başı sağ olsun. Söyleyecek başka bir şey bulamıyoruz. TSE İl Müdürlüğüne bize verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederim" dedi. Konuşmaların ardından şehit ailelerine yemek verildi.
Editör: TE Bilişim