Manisa'da Ramazan ayında şehit aileleri ve gaziler unutulmadı. Yaklaşık 750 şehit ailesi ve gazinin katıldığı yemekte okunan dualarla iftar açıldı. İl Müftüsü Sinan Cihan, okuduğu dualarla şehitler için rahmet diledi.
Manisa Valiliği tarafından her yıl düzenlenen "İftar Vakti Kardeşlik Vakti" projesi kapsamında ve OSB sponsorluğunda Şehit aileleri ve gaziler için iftar yemeği verildi. Manisa Tenis Dağcılık Spor Kulübü bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde şehit ve gazi yakınları dualar eşliğinde oruçlarını açtı. Ramazan ayının 15'inci günü şehit aileleri ve gaziler için verilen iftar etkinliğine Etkinliğe AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Kemal Çelebi de katılım gösterdi.


90 YAŞINDAKİ KORE GAZİSİ DE ORADAYDI
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu güzel ortamı borçlu olduğumuz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Onların yakınları bize emanettir. Onlara en güzel hizmeti vermek bizlerin görevidir" dedi. Vali Bektaş, 90 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Sıddık Kanşıray ile bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Kore Gazisi Kanşıray, Vali Bektaş'a dua ederek görevinde başarılar diledi.

"ONLARA MİNNET BORÇLUYUZ"
İftar yemeğinde konuşan MOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Sarıgözoğlu, iftarı geleneksel hale getirdiklerini belirterek, kendileri için çok anlamlı bir gece yaşadıklarını söyledi. Sarıgözoğlu, "Bizler şehit aileleri ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onların her zaman yanındayız. Vatan için canını veren şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

İftarın ardından Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan şehitler için dualar okudu.



EREN EKİNCİ
Editör: TE Bilişim